13.08.2015 | 0:51
Маскиран с пищов сви 2 бона от банка
Нахлул по обяд в клон в Добрич, полицаи хукнаха по следите му

Маскиран млад човек нахлу въоръжен в банков клон на „Сосиете Женерал Експресбанк“ в центъра на Добрич по обяд и задигна пари.

Очевидци на грабежа разказаха, че видели млад мъж с качулка на главата, който избягал от банката, гонен от охраната, и в ръката си имал чанта. Малко по-късно от Апелативна прокуратура-Варна съобщиха, че разследването на банковия грабеж се води от Окръжна прокуратура в Добрич, като засега извършителят е неизвестен. Обирът е станал между 13 и 13.30 часа. Веднага след инцидента банката е затворена и щетата, нанесена на финансовата институция, се изяснява, но размерът на задигнатата сума не е голям, казват от Апелативна прокуратура. Веднага след инцидента полицаите хукнаха по следите на бандита. По непотвърдена информация обирджията е задигнал 2000 лева.

Видът на оръжието на обирджията в момента се изяснява, но не е бил играчка, заяви окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов, който лично посети местопроизшествието. Банковият офис се намира до входа на хотел „България“ в центъра на Добрич. В съседство на другата страна на хотела се намира друг банков офис – този на банка ДСК, а срещу хотела  е клонът на ОББ. Разследващите се чудеха вчера защо обирджията е избрал точно този клон, след като паркингът на хотела е охраняем денонощно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране