23.05.2023 | 21:27
Медведев предупреди за възможен „ядрен апокалипсис“
Той нарече извършителите на нахлуването в Белгородска област „главорези“, които „трябва да бъдат изтребени като плъхове“

Дмитрий Медведев предупреди, че колкото по-разрушителни са оръжията, които Украйна получава от западните си поддръжници, толкова по-голям ще бъде рискът от „ядрен апокалипсис“.

Агенцията „Ройтерс“ цитира думите на заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия, който казва, че отричането от страна на Киев на участието му във въоръжено нахлуване в руската гранична Белгородска област е „лъжа“.

Медведев нарече извършителите на нахлуването в Белгородска област „главорези“, които „трябва да бъдат изтребени като плъхове“, предаде РИА „Новости“.

„Що се отнася до тези главорези, другояче не мога и да ги нарека, макар че могат да бъдат характеризирани по различни начини. Въпросът се състои единствено в това, какво да правим с тях? Те трябва да бъдат просто унищожени като плъхове и дори да не бъдат вземани в плен“, каза Медведев.

„Каквото и да говорят в Киев за това, че те нямат отношение към диверсионни набези от такъв род, всичко това са лъжи, разбира се, абсолютно“, каза той в отговор на въпрос на ТАСС дали Украйна може да бъде освободена от отговорност за нападението в Белгородска област заради факта, че то е било извършено от руски граждани.

„Отговорност за това носи киевският режим и в крайна сметка неговите спонсори отвъд океана, т.е. Вашингтон и страните от ЕС, заедно с присъединили се държави като Великобритания и други. Това е тяхна отговорност, пряка и непосредствена“, заключи Медведев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране