15.12.2017 | 20:02
Минава. Големият символ минава
Шменти-къдели

Йордан Цонев, ДПС: …Нашата теза е следната. Трябва да говорим и да искаме вот на недоверие за конкретни политики в конкретен сектор, а корупцията е част от тези политики и от този сектор. Това е нашата политика и нашето желание. И затова спорим с БСП, но се надявам, че ще стигнем до точната тема (за вот на недоверие), когато трябва… При всеки вот на недоверие в определен сектор или тема част от дебата е за корупцията в този сектор. Затова ний не искаме да го извеждаме като тема, а да бъде част от темата в един сектор. Ето – започнахме разговора за здравеопазването. Това е сектор, в който веднага можем да поискаме вот – и да говорим за корупцията там.

Антон Хекимян, bTV: Ама защото БСП са решили нещо друго на конгреса…

ЙЦ: Ама те могат да решат всичко на конгрес.

АХ: Вчера от БСП се пошегуваха с това, че са изчакали да мине ретроградният Меркурий. Може би сте изчаквали да мине и това…

ЙЦ: Е, не. Ще поискаме вот на Антоновден!

АХ: На Антоновден!

ЙЦ: Като честитка към вас.

АХ: Аха, „честитка към вас“, да.

ЙЦ: Ще имате повече работа в студиото.

АХ: Да ми разваляте празника, нали така!

ЙЦ: Еее, няма, няма, михихи…

АХ: Как приемате всичко, което се случва в политическия живот в момента? Знаем, че от самото начало на съставянето на правителството сте против коалиция заедно ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Продължавате ли да искате този демонтаж на управлението? Демонтаж на управляващата коалиция.

ЙЦ: Демонтаж – защото патриотите бяха монтирани изкуствено в управлението. Затова използваме тази дума. Знаете, в ДПС сме много точни в… прецизни в знаците, които даваме.

АХ: Екзактност има някаква.

ЙЦ: Ами не. Екзактност имаше. Сега има прецизност.

АХ: Тя не остана ли от времето на Лютви Местан?

ЙЦ: Не. Казах: сега има прецизност. Символите г-н Доган ги умее, ний сме негови наследници в политиката. Ученици.

АХ: И за него ще си поговорим накрая, щото обикновено в края на годината има декларации, има поздравления. Г-н Доган винаги излиза с някаква реч, която е показателна какво ще се случва в ДПС и и в държавата.

ЙЦ: Искате да кажете, че е визионерска!

АХ: Вие го казвате.

ЙЦ: Вие съгласен ли сте? Честно!

АХ: Нека зрителите се съгласяват с ваша или нечия друга позиция.

ЙЦ: Така е. И тази година (коледно-новогодишната реч на Доган) ще бъде визионерска. И тази година вероятно ще има (такава реч) и вероятно ще я чуете. Ние чакаме с нетърпение нашия коледен купон, където това ще се случи.

АХ: Кога ви е коледният купон?

ЙЦ: Е, няма да кажа!

АХ: Разменяте ли си подаръци?

ЙЦ: Не. Не си разменяме подаръци, но искахте да говорим за годината.

АХ: За годината, но преди това искаме да говорим за това дали е стабилна управляващата коалиция, защото виждаме и от вестниците днес, че има търкания между Валери Симеонов и Бойко Борисов. И не искат да се виждат – ето, Валери Симеонов казва, че го саботира премиерът по темата „втори лифт на Банско“.

ЙЦ: …Груба политическа грешка на ГЕРБ беше вкарването на националисти във властта. И за това ще си плащат не само със скандали, не само със Симеонов и с този-онзи, но ще плащат и в Европа! Да ви отворя една скоба. Вчера и оня ден председателят на ДПС г-н Карадайъ беше на срещата на върха в Брюксел на партиите от Алианса на либералите и демократите… Втората партия в Европа вече – седем или осем премиера имаме. Той беше на тази премиерска среща и там пак постави този въпрос – че българското председателство започна с вот и че националисти са вкарани във властта, без това да е необходимо на всяка цена; и че единственият български конвертируем продукт – българският етнически модел, е шанс за Балканите, за държавите от Западните Балкани, да влязат в ЕС и НАТО.

АХ: Ако не искат да се виждат (Валери С и Бойко Б), да не вземе този ваш вот на недоверие на Антоновден да мине.

ЙЦ: Ахо-хо. Може и да мине.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране