03.04.2024 | 11:02
Мошеници за „Гинес“
Дадохме властта на една шайка от телефонни мошеници, които се представяха за евроатлантици и експерти, а резултатът след тях е катастрофален провал

Христо Иванов трябва да бъде записан в Книгата на рекордите на „Гинес“. За втори път в рамките само на 10 години той успява да остави мазните си отпечатъци върху основния закон на страната, а след това бяга в нощта като сериен убиец, за да не бъде спипан на местопрестъплението…

Заради това неговият казус има нужда не от политолог, а от профайлър от службите (онези хора, които съставят психологически профил на хищниците, за да могат да бъдат заловени).

Моделът е един и същ. Започва се с медийни фанфари за абсолютната необходимост от конституционна реформа.  Знайни и незнайни възпитаници на „Америка за България“ и финансираните от тях медии започват да откриват всички проблеми в основния закон на страната.

След това юристи със съмнителен стаж и познания мятат бомбастични идеи. Така стана през 2015 г. Една година ни се обясняваше, че разделянето на ВСС на две е епична реформа, която моментално ще освободи съдебната система от зависимости и ще пусне в нея либералния дух на свободата и справедливостта. В името на тази върховна реформа, казваха великите телевизионни папагали, е необходимо и сътрудничеството с ГЕРБ и ДПС, станало известно като най-новото допълнение на „Кама сутра“ с името „исторически компромис“.

В крайна сметка серийният конституционен хищник беше надигран, неговите партньори разкостиха „реформата му“, а той потъна из неправителствения сектор да се жали подобно на жертва на домашно насилие. Резултатът – абсолютно безплодна промяна на Конституцията. Тя нямаше да сработи дори във варианта „Христо Иванов“, с лифтинга на ДПС и ГЕРБ заприлича на някакво фентъзи създание.

2023 година. Римейк на целия трилър. Обещаваха ни бомбастична промяна и невероятно лечение на проблемите. Резултатът: конституционни бомби, потенциални кризи, юридическо безсмислие, пълен крах и абсолютна политическа катастрофа.

Заради това Христо Иванов изведнъж изпадна в амнезия и „забрави“ кой е предложил текстовете за служебния кабинет. Подписът му стои пръв под тях, но човекът нищо не помни, напълно му се е изличило от паметта, направо жив да го ожалиш. Подобна политическа атеросклероза е най-добрата диагноза на управлението.

Ние дадохме властта на една шайка от телефонни мошеници, които се представяха за евроатлантици и експерти, а резултатът след тях е катастрофален провал. Поредната конституционна атомна зима, която идва всеки път щом градското дясно посегне с лапите си на бръснар към основния закон.

Много удобно днес никой не помни нищо. ГЕРБ скачат върху главата на Христо Иванов, а той тъне в забрава, подобно на герой от лирична балада. Какви амнезийни времена доживяхме, мама му стара!

Александър Симов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране