12.05.2023 | 20:47
Мускулест мъж от Годеч пази Асен Василев
Мистериозният здравеняк, който респектира с мускули и черни дрехи, редовно е засичан да придружава съпредседателя на ПП, като често влиза и в кадър по време на изявленията му пред медиите

Мускулест мъж пази гърба на Асен Василев в кулоарите на парламента вече втори мандат. Мистериозният здравеняк, който респектира с мускули и черни дрехи, редовно е засичан да придружава съпредседателя на ПП, като често влиза и в кадър по време на изявленията му пред медиите.

Оказва се, че името му е Лъчезар Ставрев и за втори път той е вписан като нещатен сътрудник в Народното събрание в област сигурност.

Интересното е, че е регистриран като такъв на депутата от ПП Искрен Митев, но всъщност услугите му са използвани значително по-често от Асен Василев. В предходния 48-и парламент „схемата“ е била същата, пише вестник Ретро.

Публичните регистри показват, че Ставрев е част от приближения кръг на Василев отдавна и се е радвал и на други назначения във властта. Мъжът в черно е бил служител в Министерството на финансите – ведомството, управлявано от Асен Василев по време на кабинета „Петков“, за около седем месеца в началото на 2022 година.

Ставрев, който е вписал, че има само средно образование, е бил назначен от Асен Василев на щат във финансовото министерство към отдел „Обща администрация“ с месечна заплата от 1700 лева.

Информацията за предходната месторабота на бодигарда се потвърждава и от подадената от него декларация пред КПКОНПИ, която е публикувана в интернет сайта на Комисията за противодействие на корупцията. Лъчезар Ставрев не притежава собствена охранителна фирма, поне според данни в Търговския регистър.

Единственото сдружение, в което участва, е ловно-рибарски клуб на територията на Годеч.

От профила му във фейсбук също е видно, че ловът представлява интерес за него и е сред големите му хобита. В социалната мрежа Ставрев не е дал повече подробности за себе си, личния си живот, местоживеенето и семейния си статус. Не е ясно и откога датира близкото му познанство с Асен Василев.

На различни видеоклипове в интернет по време на предизборните обиколки на бившия вицепремиер в столицата и страната през миналата и тази година ясно се вижда как Ставрев го придружава като негова сянка навсякъде.

При наличието на повече репортери с камери мъжът с внушителни размери всячески се опитва да избягва обективите им, стараейки се да не се набива на очи, но да стои плътно до своя покровител.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране