07.07.2017 | 0:01
МВР дало 1 милион лева за сайт
Страницата е изработена на Wordpress

Точно 660 156 швейцарски франка или близо 1,2 млн. лв. са похарчени за изработването на сайт и обучение на около 350 полицаи за работа с деца. Това се разбира от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев на депутатски въпрос. Парите са отпуснати по проект „Подобряване закрилата на детето и превенция на детската престъпност“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Общият бюджет на проекта е 760 хиляди швейцарски франка.

Страницата е изработена от ученици от Професионалната гимназия по електротехника и автоматика в София. С парите по проекта е разработен и Наръчник за полицейските служители, работещи с деца. Проведени са шест обучения за работа с деца на общо 240 служители на МВР. Разработена е и Автоматизирана информационна система за противодействие на детската престъпност и закрила на детето, както и са доставени компютърни конфигурации и сървъри за нейната поддръжка, отчита Радев.

Системата позволява обобщение на данните за деца, които са извършвали престъпления и са установени от органите на МВР, а също така и на децата, станали жертви на престъпления. Обучени са 92 служители на МВР, които могат да работят с въпросната система. Разработени са и отпечатани брошури за превенция на учениците срещу употреба на наркотици, алкохол и цигари. От отговора на вътрешния министър не се разбира дали ръководството на ведомството смята постигнатите резултати по проекта за удовлетворителни, особено на фона на растящата агресия сред учениците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране