09.10.2023 | 19:42
На вниманието на малоумните тв „експерти“: кратки разяснения за Израел, Палестина, ХАМАС и Путин
Израел реши да продължи да заселва Палестина, джамията „Ал Акса“ е поругана от евреи

ЗА ИЗРАЕЛ!

Войната в тази територия се води от библейски времена. И територията в ново и най-ново време по принцип се казва не Израел, а Палестина. Евреите са изгонени отдавна и се връщат след Втората световна война. Създават държавата Израел с неясни граници, която постепенно започва да се разширява и днес е заела огромната част от територията Палестина. Това доведе до безброй малки и големи конфликти. Проблемът е описан в стотици книги.

ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ НА ХАМАС.

Първо – това е едната от двете най-силни партии в т.нар. палестинска автономия, заедно с ФАТАХ, а не е някаква терористична групичка. Операцията се казва „Буря Ал Акса“ по името на свещената джамия на палестинците в Йерусалим. Конкретните поводи за конфликта са 2:

Първият е решението на израелското правителство да продължи да заселва и малкото останали палестински земи, като целта, общо взето е над 5.4 млн палестинци да бъдат принудени или да емигрират или да измрат, натикани в резерват от няколко стотин квадратни километра, подобно на американските индианци.

Вторият е поругаването на джамията „Ал Акса“ (оттам и названието на операцията на ХАМАС) от израелски заселници на 17.09. тази година. Тогава стотици юдеи в отделни групи нахлуха в третото най-свещено място на исляма, джамията ал-Акса, в окупирания от евреите Йерусалим, под силна защита на израелски войници, осквернявайки дворовете на джамията.

Междувременно еврейските военни наложиха ограничения на мюсюлманите, които се опитват да влязат в Ал Акса. Последната израелска провокация беше да се четат талмудистки текстове в джамията, уж заради честването на еврейската Нова година. Всички тези постъпки са грубо поругаване на свещения за палестинците храм. Все едно няколко имама да влязат в храма Александър Невски и да четат на олтара сури от Корана…

ЗА ПУТИН И КУРИН

Путин няма нищо общо с войната в Израел, нито със земетресението в Афганистан, нито с наводненията в Шотландия, нито с дървениците във френските хотели и дори няма общо с това, че кучето на Байдън продължава да хапе хора! Всички тези неща се случват по техни си причини – обективни, субективни или абсолютни.

Също и у нас в България – Путин няма нищо общо с протестите на енергетиците, нито с местните избори, нито с цените на салама, нито с размера на МРЗ, нито с размера на циц@те на Мара, Бара или Дара. Ни Хекимян, ни Кеворкян, ни бабиКян са негови агенти. Нямат нищо общо с Путин и зелени чорапи, копейки, курита, дългучи или боковци. Някой се хвалят с Путин, други се плашат с Путин, трети търсят дивиденти, използвайки името му.

Обаче истината е, че на Путин му е през Курина за България. Изобщо не му пука за нашата тъжна, опоскана и изчезваща от световната карта държавичка. Путин едва ли знае дори кой е премиер на България, а още по- малко знае кандидатите за кметове на София или Пловдив.

И друго – хич не му дреме на Путин на Курина, че някакви стоУични изтрещялници, минджевци, магаревци, д@педайновци, жълтопаветници, асенки и кирчета го сънуват денонощно и провиждат сянката му зад всеки ъгъл.

Основната работа на Путин е да се опитва да управлява държавата, наречена Руска федерация, и това му отнема достатъчно време, за да се занимава с нашите мижитурки, френските дървеници или с всичките западни параноици.

Разбира се, това не значи, че руския президент не защитава икономическите и политически интереси на Русия, както го правят всички държавни лидери в нормалните държави. Тъй като е човек, а не робот с изкуствен интелект, Путин също често греши, точно както го правят всички държавни лидери в нормалните държави.

Последните уточнения изобщо не се отнасят за тъжната, опоскана и изчезваща от картата на света държавица, наречена България .

Това е положението и няма никакво значение на кого му харесва и на кой – не!

Иван Спирдонов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране