27.05.2015 | 15:13
Надежда Нейнски става посланик в Анкара
Ексминистърката предложена от МС, чака се президентът да одобри назначението с указ

Бившият вътрешен министър Надежда Нейнски ще бъде новият посланик в Анкара. Правителството предложи екслидерката на СДС да бъде назначена в дипломатическото ни представителство в Турция на днешното заседание на Министерския съвет. Предложението ще бъде изпратено до президента, който трябва да назначи Нейнски с указ. Новината за бъдещия пост на една от най-известните дами в родната политика тръгна още преди няколко дни.

Тогава пред БНТ тя сподели, че с нея са водени разговори за посланическия пост в Турция. „В последните години под една или друга форма неизменно съм била част от българската външна политика. Така че всичко онова, което опира до възможностите ми, експертизата ми да защитя българския национален интерес – аз съм готова да го направя“, каза тогава Нейнски.

„В момента в страната всеки, който има добра експертиза и възможности, би трябвало да помогне. Това е много сложно време, в което в дипломацията могат да бъдат направени много неща. Освен това Турция е много сериозен съсед“, даде позицията си ексминистърът.

Преди нея двама двама външни министри станаха впоследствие посланици в Турция – Стоян Сталев и Виктор Вълков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране