18.01.2016 | 0:01
Насиленото от бивш кмет на Пазарджик момиче твърди, че в питието й имало сипано нещо
Според медии при прегледа били открито, че по тялото на 16-годишната има синини и челюстта и била наранена
Снимката е илюстративна

Наличните камери край училището са заснели, че момичето е било на единия тротоар, когато е извикано от ексградоначалника Иван Евстатиев на другия, съобщи пред електронното издание pа1.bg отлично информиран източник. Отиват в хотела, където според думите на момичето, то е пило само сок. След случилото се, 16-годишното момиче е коментирало пред разследващите полицаи, че вероятно в напитката е имало нещо, защото след изпиването му, то не си спомня нищо.

Медицинският преглед е установил, че по тялото на момичето е имало синини, а челюстта му е била наранена. Полицията е иззела чаршафите от хотелската стая и се правят съответните експертизи.

Момичето е освидетелствано в отделение по „Съдебна медицина” при МБАЛ-Пазарджик, като по данни на съдебните медици върху нея не е упражнено насилие, съобщават от полицията пред TNS.bg. 16-годишната ученичка е тествана и за употреба на наркотични или упойващи вещества, като пробата е отрицателна.

Въпреки това за пълното изясняване на случилото се е образувано досъдебно производство и е уведомена Районната прокуратура в Панагюрище, както и Окръжната прокуратура в Пазарджик. Направен е щателен оглед на мястото, посочено от девойката, където е станала обект на посегателството, иззети са веществени доказателства. Предстои да бъдат извършени необходимите експертизи в хода на досъдебното производство.

Районна прокуратура-Панагюрище задържа и привлече като обвиняем Иван Евстатиев, за това че на 15.01.2016 г. в хотел „Стрелча”, находящ се в гр. Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние – престъпление по чл.152, ал.2, т. 1 във вр. с ал.1, т.3 от НК. С прокурорско постановление Евстатиев е задържан за 72 часа.
Пострадалото от престъплението 16-годишно момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото до момента са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, както и химическа експертиза за установяване концентрацията на алкохол.

На местопрестъплението е извършено претърсване и изземване, при което са иззети множество веществени доказателства, които също ще бъдат обект на експертни изследвания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране