09.07.2018 | 11:51
Нелегалните мигранти не искат България

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се обяви против връщането на нелегални мигранти от Западна Европа в България. Според него българският интерес е тези хора да не бъдат допускани обратно в страната ни.

„Откъде накъде България ще връща 45 00 нелегални имигранти? Нито предишното, нито сегашното българско правителство са канили нелегалните имигранти да идват в Европа. България понесе много загуби. Все още командироваме полицаи на границата, за да помагат на „Гранична полиция“, аргументира се Каракачанов.

По думите му правителството е заело ясно позиция спрямо политиката на Германия и някои други държави, които безотговорно канили нелегални мигранти в Европа

„Ние повтаряме от 5 години да не се допуска влизането на нелегални имигранти през българската граница и по никакъв начин да не се допуска връщане на нелегални имигранти в страната ни“, заяви военният министър пред NOVA.

Според Каракачанов мигрантите, тръгнали от Близкия Изток, Афганистан или от Африка, не искали да дойдат в България, а се насочили към Европа по покана на Ангела Меркел и други либерални европейски политици.

„България за тях беше само един транзитен коридор“, смята вицепремиерът.

Той коментира, че връщането им в Гърция не е вариант, защото след време те отново щели да тръгнат към Западна Европа. „Какъв е смисълът на подобни безумия? И за каква солидарност говорим“, разкритикува Каракачанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране