26.07.2021 | 12:39
Нинова плакала на пленума заради Р. Овч.
След президентските избори БСП свиква конгрес, за да я отстрани от председателския пост

Шефката на БСП Корнелия Нинова се е разплакала по време на вчерашното заседание на пленума, пише „Лупа“, щаго се позовова на членове на Националния съвет.

Приливът на сълзи е дошъл по време на изказването на червения исполин Румен Овчаров, в което той заяви недвусмислено, че трето явяване на избори за парламент начело с Нинова ще е пагубно за партията и че лидерският въпрос вече е на дневен ред сред редиците.

По наша информация Овчаров е съобщил предварително на председателката, че не смята да й спести критиките след поредната загуба на вота на 11 юли, но й обещал, че те няма да са хапливи. Това е и причината дългият инкасатор да обясни на съпартийците си, че промяната в Столетницата трябва да стане не без Нинова и въпреки нея, а с участието й в реформата.

Вчера над 200 протестиращи социалисти се събраха пред централата на „Позитано 20“, за да поискат оставката на Нинова. Тя обаче ги нарече малцинство на фона на онези, които са я избрали за шеф на БСП при прекия вот миналата година.

Извънредно заседание на конгреса ще бъде свикано непосредствено след президентските избори и ще смени Нинова тогава.

А в червените структури вече се оформят настроения кой да наследи Корнелия. След като се превърна в част от, макар и меката, опозиция, Крум Зарков се очертава като най-вероятен нов председател.

У него редица бесепари съзирали духа на червения рестарт сред комсомолците по времето на Сергей Станишев, довел до куп акции, вдигнали рейтинга на партията и електоралната подкрепа, особено след казуса „Калина Илиева“ в ДФЗ.

Нинова обаче по-скоро искала настоящият зам.-шеф на Народното събрание Кристиан Вигенин да оглави левицата. Той е един от най-верните й спътници в последните години. „Ще се търси пресечната точка“, коментират лаконично социалисти.

Не било изключено и след вчерашния пленум Нинова да инициира вот на доверие, който евентуално да бетонира поста й предвид нагласите сред членовете на НС. Но след думите на Овчаров тя е започнала да губи все повече поддръжници, разкриват бесепари, присъствали на неделния разбор.

1 коментар

  1. Росица каза:

    Всеки път сменяте снимката на момичето -милионер. Явно се стотина момичета вече. Има и един мъж с криви крака и бял панталон който е за разнообразие. А Перник е богат с много други неща освен биткойните. бъдете здрави .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране