11.05.2017 | 0:13
Нови депутати заместиха гербаджийските министри
Иглика Иванова-Събева е на мястото на Томислав Дончев

След като 21 депутати от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ преляха в редиците на изпълнителната власт и станаха министри и заместник-министри, също толкова се заклеха вчера и запълниха банките в Народното събрание.

Председателят на НС Димитър Главчев прочете решенията на ЦИК, с които народните представители заемат местата на напусналите парламента. Всички новодошли положиха клетва като народни представители. Сред тях бяха близкия до Цветан Цветанов Димитър Лазаров, който заема мястото на Бойко Борисов, избран за премиер.

Иглика Иванова-Събева е на мястото на Томислав Дончев, вицепремиер. Миглена Александрова заема мястото на Валери Симеонов, избран за вицепремиер. Десислава Костадинова- Гушева влиза в НС на мястото на Екатерина Захариева, избрана за министър на външните работи. Владимир Вълев заема мястото на министъра по българското председателство Лиляна Павлова. Емилия Станева-Милкова ще бъде народен представител на мястото на министъра на спорта Красен Кралев.

Калин Оковски заема мястото на избрания за министър на отбраната Красимир Каракачанов. Ралица Добрева ще бъде депутат от ГЕРБ, докато Ивайло Московски и Цецка Цачева заемат постовете министър на транспорта и министър на правосъдието. Ана Александрова заема мястото на Румяна Бъчварова.

Единственият, който не беше от ГЕРБ, е Севим Исмаил Али, който влиза от бургаския регион, на мястото на оттеглилия се Камен Костадинов и отказалият се Дурхан Мустафа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране