02.01.2015 | 20:31
Обвиниха принц Андрю в педофилия
Американка твърди, че е била изнасилвана от него на 17-годишна възраст

Съдебен иск по обвинение в педофилия бе подаден в съд на американския щат Флорида срещу британския принц Андрю, вторият син на кралица Елизабет Втора и принц Филип.

По думите на жената, внесла жалбата, преди време американският банкер Джефри Ъпстейн я е предоставял на свои приятели за сексуални услуги, в резултат на което тя многократно била подлагана на сексуално насилие. Тогава тя била 17-годишна. Сред насилниците според жената бил и принц Андрю, твърди британският в. „Гардиън“.

Когато ищцата била 15-годишна, тя се запознала с Гислей Максуел, дъщеря на небеизвестния магнат Робърт Максуел. Тя била и приятелка на Ъпстейн. С нейна помощ банкерът превърнал ищцата в сексуална робиня, допълва „Гардиън“.

„Ъпстейн продавал също непълнолетната ищца с цел сексуална експлоатация на политически свързани с него и обезпечени хора“, пише в документите на съда. Ъпстейн бе осъден на 18 месеца затвор, от които е излежал 13 месеца. Ищцата твърди, че била склонявана към контакти с херцога в лондонско жилище, на Карибските острови, в „оргии с няколко непълнолетни момичета“ и в Ню Йорк.

През 2011 г. принцът опроверга информацията, че е имал някакви сексуални контакти с момичетата чрез Ъпстейн.

Принцът и преди е бил обвиняван, че се е срещал с жертви на Ъпстейн и може би е знаел за тяхната сексуална експлоатация. Сега обаче за пръв път срещу него е подаден съдебен иск като участник във въпросната престъпна дейност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране