23.07.2016 | 0:45
Официално: 8 убити, 10 ранени в Мюнхен
В града е обявено извънредно положение, стрелецът се целел в деца

8 са жертвите до момента при стрелбата в Мюнхен тази вечер. Ранените са най-малко 10, броят им още се доуточнява. Сред убитите са две деца. Последната информация сочи ужасяващ факт – стрелецът се е целел предимно в деца.

Извънредно положение е обявено за тази нощ в града. Гражданите са помолени да не напускат жилищата си или да се приютят при познати и приятели, които са наблизо до мястото, на което ги е заварила стрелбата. Баварският премиер Хорст Зеехофер дори отвори и държавната резиденция за хора наоколо. Антитерористичният отряд GSG9 e извикан в Мюнхен.

Оръжията, които са ползвали нападателите, са пистолети и пушки.Терористите откриха огън в Олимпийския търговски център. Стрелбата е започна в препълнения „Макдоналдс“. Според очевидци се е стреляло на два етажа. Тримата нападатели са избягали.

Тази вечер на свой брифинг полицията обяви, че издирва трима души за стрелбата, както и, че един от стрелците се е самозастрелял. Властите отричат в случая да ислямистки подбуди. Не е потвърдена самоличността на самоубиля се нападател. Очаква се до час това окончателно да се потвърди.

В един от видеоклиповете, които са снимани от очевидци, един от нападателите провежда цял разговор с хора ,които го наблюдават от съседна кооперация. Крещи им: „Аз съм германец, израснал съм тук, на социални помощи“. А жена, свидетел на станалото е чула друг да крещи „Гадни чужденци“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране