25.03.2024 | 20:16
От скандалния запис на ПП: Планът на Петков и Василев да „взривят“ кабинета, Денков – „бушон“
"Промяната" държала премиера в готовност с оставка, ако не стане нейното, обвинява ГЕРБ за провала, както навремето направи с ИТН

Из записа на ПП от 21.5.2023 г.: Петков и Василев правят плана как ще „взривяват“ планирано кабинета – министрите са техни, Денков държи „бушона“, пише Трибюн бг.

Асен Василев: не е обсъждано, че на 12-ия месец всичко приключва, може продължи. Моите очаквания са, че на 12-ия месец, то най вероятно ще приключи. А и по точно на 12 май, когато Габриел си подаде оставката, и трябва да се гласува за трети път правителство, нали?

А мисля, че можем да го обясним, че ГЕРБ са клекнали и са подкрепили нашия кабинет, пък ние, за да се случи това и да не отидем на нови избори, сме взели една бедна Мария Габриел.

Според мен отново ГЕРБ ще се опитат да се предпазят, което означава, че телевизии и техните коментатори от сутрин до вечер ще казват коалиция и къде ще се ориентират различните гласоподаватели в този вид. Аз не мога да кажа.

Кирил Петков: Ние го мислихме по този начин. Сега, когато има една асиметрия в цялата игра. Всъщност, независимо кой е премиер, министрите са нашите избрани.

Което означава, че всъщност взрива може да се случи от премиера или министрите в първите шест месеца или от премиера и министрите във вторите.

Но там и те държат, и ние държим другите. И трето примерно да сменя зам. Министрите на министъра на икономиката. Ние му казваме няма да ги смениш, тя решава и сменя. В следващия момент ние решаваме. Стига толкова, ако е опрял до кокала и всички министри си подават оставки и Кабинета пада.

И нас не ни е страх да се биеме. Никога не ни е било страх от самото начало, но трети вариант ние му казахме , виж сега, нека тя да е примерно само като възможност, Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи. Да използваме целия ресурс на мъжа ѝ в ЕНП. На всичкото, ние на нашите си избиратели, да кажем, че тя няма истински ресор, който да е ресурсен.

Кирил Петков: И Мария Габриел се разплака почти с такова, с влажни очи, каза аз това не мога да го направя. Аз си тръгвам утре, предавам си мандата и си тръгвам.

В интерес на истината Борисов усетихме, че това му е тесла не заради нас, а заради него си. Защото това означава, че той всъщност си губи една от големите подкрепи и той вика: „Абе Мария, все пак нещо е, може би и тя вика не“.

И това го видяхме. Понеже пак натам алтернативата ѝ е сравнително добра да си бъде в Брюксел с мъжа си не е така, че няма друг избор. Нейния свят не е България.

Така, че от наша гледна точка. не беше блъф, не се правеше на интересна. Тя просто не иска да види срама в очите, ако я биха видели на второстепенна позиция и няма да стане нашите като тука си проговориха и сценариите, които тя реално взрива може да се случи.

С други думи първите шест месеца са изцяло наш кабинет, реално с външен министър Мария Габриел като такъв. Вторите шест месеца са тя е министър-председател за целия кабинет. Нашите като тука си проговориха и сценариите, които тя реално взрива може да се случи.

Ние държим бушона първите шест месеца. Ако видим, че тоя бушон не работи, Ники Денков си подава оставката и казваме както с ИТН се случи, така и с ГЕРБ. Тоя филм не можем да го играем, защото 1 2 3, 4…

Асен Василев: И че другият вариант, който е да направим наш кабинет, че срока може да се бутне и до 12 месеца. Фундаментално това ще ни позволи, да изчистим от службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президента по места.

И да свърши някаква работа, свързана с еврозоната, Шенген и плана за възстановяване, въпреки че това ще бъде по малка част. С доста голяма доза сигурност, че еврозоната и Шенген ще се случат.

Чистката е говорена с всички, които искат да стават министри, че законно, незаконно, трябва да изгонят всички директори дирекции, шефове на регионални структури и на агенции. Първите две седмици. Което донякъде ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ.

Сега това е loose-loose прочита на ситуацията. Win-Win прочита на ситуацията e – Нека покажем среден пръст на ГЕРБ на изборите ще качим. Даже и да се разделим с дебетата, може би ще качим. Само, че Радев ще ги прави. Но като цяло поне местните избори ще ги правим с наше МВР.

1 коментар

  1. Дано каза:

    тия тарикати и лъжци се махнат по-скоро от страната и вече да не ги допускаме да припарят!Да ни е обичка на ухото!…Разбрахме ги, що за стока са!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране