14.11.2023 | 15:15
От Унгария към БФС: Не можете да организирате дори семейна почивка
Борислав Михайлов постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация

След като стана ясно, че от УЕФА са уведомили унгарската федерация, че по искане на Българския футболен съюз мачът от квалификациите за европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врати в София от маджарската централа пуснаха следното изявление:

„Поведението на Българския футболен съюз е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско. Не можете да организирате дори семейна почивка по такъв начин, камо ли международен футболен мач със сериозни залози, включващ много хора и интересуващ милиони.

Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация.“

Реакцията на Унгария идва след безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението.

В крайна сметка днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата, съобщават от Българския футболен съюз.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона.

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, посочват още от БФС.

С това се слага край на сагата с това къде ще се играе мачът, като до последно снощи Кърджали бе предложил домакинство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране