29.01.2024 | 21:09
Пеевски и Копринков са заедно на „Пътя на копринката“
Оценителят от "КопринковГейт" е направил и множество оценки на имоти и директно по поръчка на фирми на адвокат Момчил Мондешки

Делян Пеевски, който обяви война на Румен Радев, и президентският съветник Николай Копринков са заедно по „Пътя на Копринката“. Оценителят на имота от „КопринковГейт“ – фирма „Хемус Консулт“ гр. Троян със собственик Цанко Спасовски, е направил над 100 оценки за имоти на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Същата фирма има договори и с „БДЖ Холдинг“, МВР, Министерството на земеделието, синдиците на КТБ и т.н.

Оценителят от „КопринковГейт“ е направил и множество оценки на имоти и директно по поръчка на фирми на адвокат Момчил Мондешки – човека на Пеевски, твърди „Боец“.

Георги Георгиев, председател на Гражданското движение, е разговаря с Цанко Спасовски – собственик на фирмата оценител, и той е потвърдил, че се познава с Мондешки и съдружника му Митко Лалев, както и че са работили заедно.

„Хемус Консулт“ е направила и много оценки на имоти, разпродадени от синдиците на КТБ и купени от фирми на Мондешки (пример – „Солид 85“) – почивни станции, хотели, земя в Пловдив, бензиностанции, заводи и т.н. Част от имотите са купени от фирми на Митко Лалев – официален съдружник на Мондешки, а синдик на КТБ е бившата счетоводителката на Мондешки – Кристи Маринова.

Стотици държавни имоти и имоти на КТБ са минали през „Хемус Консулт“, а в последните години немалка част от тях са „заминали“ в посока Мондешки-Пеевски под чадъра на Гешев, Бойко Борисов, а сега и Радев-Копринков и институциите, контролирани от ГЕРБ и ДПС“, твърдят още от „Боец“.

Има обосновани съмнения, че схемата е пренесена и за източване на държавни имоти от близки до властта хора при управлението на Румен Радев през последните три години, като доказателство са и данните, че президентският съветник Николай Копринков е упражнил натиск за реализация на поне една сделка – тази за продажба на имот, частна държавна собственост, на многократно занижена цена.

Сдружението разполага със стотици документи, доказващи и подкрепящи изразените от нас съмнения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране