29.03.2024 | 14:44
Петър Чобанов от ДПС напира за служебен премиер
Винаги съм постъпвал отговорно по отношение на публичния интерес, каза той

Подуправителят на Българска народна банка (БНБ) от квотата на ДПС Петър Чобанов не отхвърли възможността да стане служебен премиер. Той се срещна с президента Румен Радев по процедурата за назначаване на служебен министър-председател, предаде БТА.

„Мисля, че разговорът, който проведохме, беше полезен и за двете страни. Г-н президентът, след като изслуша всички, ще формира своето решение. Знаете, че аз винаги съм постъпвал отговорно от гледна точка на публичния интерес“, изтъкна Петър Чобанов, който е бил министър на финансите 2013-2014 година.

„В момента това, което правя като подуправител на БНБ, също е много важно. Чух вчера управителят на БНБ какви съобръжения е изтъкнал пред президента. Екипът, който е формиран в БНБ, трябва да продължи да работи и да постигне целите си. Разбира се всеки един от нас трябва да се съобрази с решението на президента, когато той го вземе. Как мога да не споделям мнението на г-н Радев, който е управител на БНБ и ме е предложил за подуправител. Дали ще стана служебен премиер, са хипотези. Когато президентът вземе крайното си решение, тогава всичко ще стане ясно“, изтъкна Чобанов.

Мисля, че президентът ще намери изход от това положение“, заключи Петър Чобанов след края на срещата си с президента.

По-рано днес държавният глава се срещна с омбудсмана на България Диана Ковачева. Вчера при Радев бяха председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, управителят на БНБ Димитър Радев и председателят на Сметната палата Димитър Главчев.

Държавният глава Румен Радев продължава втори ден срещите си с посочените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията във връзка с процедурата за назначаване на служебен министър-председател.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране