20.09.2021 | 19:24
Петков и Василев се закачиха за партия „Волт” за вота
Христо Иванов и Мая Манолова се самопредложиха за коалиция на „Продължаваме промяната”

Продължаваме промяната” – политическият проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, ще участва на предсрочните парламентарни избори с регистрацията на партия „Волт”. Двамата избраха този вариант, тъй като нямат времето да регистрират собствена политическа партия до вота на 14 ноември. Новата формация ще носи името „Продължаваме промяната”, каквото изрично предварително условие бяха поставили Петков и Василев за преговорите.

Водеща фигура във „Волт” е Настимир Ананиев – бивш депутат от Реформаторския блок и съучредител заедно с Меглена Кунева на партия ДБГ. От местните избори през 2019 г. Ананиев си сътрудничи с бившата социалистка Мая Манолова. Той стоеше и зад ИБГНИ, в която участва Манолова, но наскоро „Волт” оттегли подкрепата си за коалицията. Малко по-късно стана ясно, че Ананиев разговаря с Петков и Василев.

По информация на БНТ „Волт” ще отстъпи листите си на двамата бивши министри, без уговорки, както те самите поискаха. По-рано днес Ананиев обяви, че единственото му условие при преговорите е било „Продължаваме промяната” да не се съюзява с ГЕРБ и ДПС. От неговата партия все пак ще предложат хора за общи кандидатски листи за изборите. Решението дали да бъдат приети номинациите им ще зависи от коалиционен съвет, твърди Ананиев.

Предстои да разберем дали и други формации ще се присъединят към новата коалиция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране