08.06.2022 | 20:14
Петков: Трифонов каза, че Караджов е ”брокер”
Казаха ми, че ако имам проблем с Гроздан Караджов, имам проблем с Трифонов...

„Казаха ми, че ако имам проблем с Гроздан Караджов, имам проблем директно със Слави Трифонов, защото Караджов е един брокер“ – това каза премиерът Петков по повод раздора в управляващата коалиция.

По думите му е имало пълна координация между лидерът на „Има такъв народ“ и неговите министри, които му рапортували всеки ден.

„Тези хора бяха в политиката, за да вземат едни обществени поръчки през АПИ. Когато не се случиха по този начин, те решиха, че няма смисъл да са в това управление и излязоха. Без да им пука за народа, правителството и ситуацията“, допълни премиерът.

Премиерът изрази надежда, че 12 човека от „Има такъв народ“ ще изберат да застанат на страната на народа и ще подкрепят решенията на правителството в зала, въпреки волята на партията и нейния лидер Слави Трифонов.

Петков благодари на лидера на БСП Корнелия Нинова, която подкрепи правителството и идеята Бойко Рашков да поеме КПКОНПИ. „Вярвам, че ще видим същата пресконференция от „Демократична България“, каза той.

На въпрос как биха се разпределили тези постове, Петков отговори, че иска първо да види дали ще има хора с национално отговорна позиция от ИТН.

Вижте интервюто ТУК

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране