12.04.2024 | 19:35
Пламен Узунов лично инсталира Кангалджиев за главен секретар на МВР
Президентският съветник е опекун на полицая още от времето му в ГДБОП

След като в сряда сутринта по предложение на Димитър Главчев, президентът взе главата на Живко Коцев, сега дългата му ръка ще натисне Димитър Кангалждиев да остане на поста и.д. главен секретар и по време на изборите, разкриват запознати.

Кангалджиев, който е негов заместник, обаче не е от квотата на доскоро управляващите, а е човек под опекунството на съветника на президента Пламен Узунов, твърдят запознати.

Още по времето му на висш полицай в ГДБОП, именно с покровителството на президентския конселиери, Кангалджиев се издига в йерархията и от скромния Костинброд, достига висши полицейски върхове. Бившият служебен министър Иван Демерджиев го обвинява, че е трафикант на мигранти, ала това така и не се доказва, а новият пръв в МВР скача, че именно

Демерджиев го е назначил в ГДБОП. Това според запознати обаче не отговаря на истината – всъщност Пламен Узунов е човекът, който го „премества“ от дирекция „Миграция“ в силовата служба, а оттогава Кангалджиев е верен на покровителите си.

Президентът Румен Радев на този етап нямал никакво намерение да настоява Димитър Главчев да му предлага нов главен секретар на МВР и според запознати момчето на Пламен Узунов ще контролира изборите на 9 юни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране