06.06.2015 | 0:18
По 18 години затвор за убийците на Ники
Цофъра, Акулата и Скинара недоволни, ще обжалват за по-леки присъди
Убийците на 16-годишния Николай Димитров от Враца се разминаха с доживотните присъди, които поиска прокуратурата, родителите на момчето, съучениците му и лекарската гилдия в града.
Петчленен наказателен състав на врачанския окръжен съд с председател Петя Вълчева присъди по 18 години решетки на 30-годишния Иван Каменов – Цофъра, 25-годишния Ивайло Миланов – Акулата и 27-годишния Калин Димитров – Скинара. И двете страни по процеса обаче са недоволни от решението на съда. Подсъдимите  са категорични, че ще го обжалват. След като се запознае с мотивите, вероятно и адвокатът на почерненото семейство Григор Вълков ще направи същото.
„Нашето дете втори път не може да бъде убито, а семейството ни е разбито и мъртво. Но настоявахме за най-тежкото наказание заради живите деца на този град, защото когато излязат на свобода, тези убийци ще са заплаха за тях”, каза през сълзи майката на Ники д-р Нонка Лилова.  Родителите на пребитото до смърт момче ще получат по 70 бона за живота на детето си от тримата осъдени, реши още съдът.
Магистратите признаха Цофъра, Акулата и Скинара за виновни, че са убили по особено жесток начин отличника от елитната гимназия „Христо Ботев” в града пред нощен бар „Бирхале” в нощта на 31 август 2013 година. Но не приеха квалификацията на обвинението, че смъртта на Ники е настъпила по особено мъчителенза него начин, което ги отърва от доживотните присъди.
А всъщност дни наред Ники е изпитвал неописуеми болки, докато на 20 септември изпаднал в кома. А по твърденията на лекарите в „Пирогов”, където той е лекуван до 12 октомври, когато е починал, мозъкът му бил на пихтия от зверските удари.  Преди да се произнесат присъдите, колегите на родителите на Ники от Лекарския съюз отново излязоха на протест пред съда. За да покажат съпричастност, дойдоха и родителите на убитата в Борисовата градина Яна Кръстева.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране