05.04.2024 | 13:20
Предизборно шоу с ДАНС, митници, МВР-та…
Пускат ни същия стар спектакъл с нови участници

Хората се чудят какво става. Арести, изявления, афери, обвинения…

Това, което се случва в момента не е борба с корупцията и престъпността. Това е шоу за новините по телевизията. Предизборно. Същото беше с КТБ, показните арести при Цветанов. Бобокови ли не бяха, Сашо Дончев, Огнян Донев и т. н. – не остана бизнесмен да не арестуван или разкарван на разпити, парични гаранции, гръмки обвинения. И накрая нищо.

Пускат ни същия стар спектакъл с нови участници.

Шефка на митницата от 40 дни вече била Организирана престъпна група с канали за контрабанда. Че от кога я следи ДАНС? За две седмици ли направи ОПГ и разкриха? Такива канали се следят с месеци и години, докато заковат някого и почнат арести. Нашите агенти обаче са отличници, те спретват обвинения за нула време. Как да им вярваш при толкова много показни акции, които са само пропаганда? Но заблудения зрител на българските телевизии вярва.

Има куп въпросителни по случая.

Преди 6 месеца финансовият министър Василев я назначил в митниците, без да я познава. Бивша служителка на ДАНС, напуснала възмутена от безобразия и това било достатъчен атестат за Василев. От края на февруари я направил шеф на Агенция Митници. Кога успя да направи и ОПГ за контрабанда?

Само преди две седмици в Бургас заловиха 180 кг кокаин – най-голямото количество в последните години. През 2019 г. заловиха 170 кг и тогавашният премиер Борисов се похвали, че такива количества рядко се залавят по света.

Да не би това да е причина да подгонят шефката на митницата? Адвокатката й казва, че арестуваната имала информация за канал за кокаин, с който някой да си финансира изборите.

Какво е що е, няма да разберем. Но очевидно се разиграва спектакъл – парламентът в нощно заседание, след полунощ, решава да направи комисия да разследва Асен Василев за митницата. Тошко Йорданов председател на комисията. И това ако не предизборна кампания за телевизиите…

Шефът на ДАНС отказва да даде информация на премиера в оставка за акцията. В каква държава може да се случи това? Не чистка, ами изчегъртване до дъно – по израза на Слави Трифонов. Който пък според някои стари публикации се оказва клиент на т. нар. Паскал, човекът зашит в ОПГ с шефката на митницата. Слави купувал от него коли, включително ”Едно „Ферари” с цвят червен” – любима негова песен.

Въпросният Паскал отдавна не е актуален, това са стари работи, казва анализаторът на престъпността у нас Тихомир Безлов. Стари работи с новия шеф на митницата.

В тази афера е вкаран и главният секретар на МВР, който подаде оставка. По правило той трябва да ръководи щаба в МВР за изборите, но явно трябва да назначат по-удобен и този да го разкарат.

След всичко това премиерът в оставка казва, че ДАНС е възможно да прикрива контрабандни канали и затова е тази акция.

В синхрон с тези предизборни мероприятия прокуратурата внася обвинения срещу Васил Божков – за поръчителство на убийства и за изнасилване. Божков си направи партия, трябва да го напляскат своевременно, да не се отклоняват заблудени гласове натам. По-важно е да се покаже, че той е неблагонадежден обвинител на Борисов и Горанов.

Гешев беше измислил за Божков 18 обвинения. Някои вече паднаха в съда. Да видим колко от тях ще минат. Разбира се, това ще стане ясно след изборите. Сега е важно шоуто.

След изборите ще стане ясно имат ли реално нещо срещу кратковременната шефка на агенция „Митници”. Сега могат всичко да кажат, вече са го правили с много други.

Иван Бакалов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране