22.11.2019 | 0:49
Представител на правителството ни разговарял ли е с Белия дом, че ще дадем 2 млрд, ако Тръмп покани Борисов в САЩ?
Това е цената, която държавата ни плаща за мечтата на Бойко да се снима с американския президент

Упълномощен представител на българското правителство разговарял ли е с Белия дом, че ние ще дадем 2 млрд (за изтребители), за да бъде поканен премиера Борисов във Вашингтон? Такова писмено питане ще отправи председателят на партия АБВ Румен Петков към Министерски съвет. Пред медиите в Плевен Петков коментира, че това е цената, която държавата ни плаща за българска премиерска визита в Щатите на най-високо равнище.

,,В последните седмици Елена Поптодорова и Соломон Паси, казаха, че цената на снимката в Белия дом са двата милиарда, които сме платили. Всяко посещение от нашата част на Европа там има цена. Ще попитам писмено министър-председателя дали представител на правителството е водил такива разговори да се получи покана за премиера Борисов. Дали е воден разговор, че ние ще хвърлим 2 млрд. за „невидимите“ самолети. Невидими, защото никой не ги и е виждал, няма завод, който ще ги произвежда и цената да е посещение на премиера Борисов в Белия дом“.

Ако подобно нещо се е случило, то това е национално предателство. Особено на фона на общата икономическа обстановка у нас и огромната бедност, каза още Петков. Той коментира, че примерите за „наградени“ национални предателства са немалко.

,,Как възнаграждават националните предатели. Първото голямо предателство на Сергей Станишев беше възнаградено с поста председател на ПЕС. Предателството се заключава в спирането на „Белене“, а и спирането на ,,Южен поток“. Станишев беше възнаграден. Второто голямо предателство е на Кристалина Георгиева. Тя, със съучастието на Бойко Борисов, съсипа възможността България да има председател на ООН. Кристалина Георгиева преживя пълен, унизителен провал. Видяхме как я възнаградиха преди седмици“.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Американските компании не отказват поръчка когато има клиент да закупи стоката им.Но според статията Българските политици имат много високо мнение за колко са важни те и страната за Тръмп и САЩ. И колко много пари са платили за да се срещне Борисов със Тръмп. За сравнение БНП на САЩ е 20.5 трилиона Долара за 2019, продажбите на Локхийд Мартин производителя на Ф 16 имат приходи от 51 Милярда Долара за 2019, БНП на България за 2019 е 65 Милярда Долара. Самолети можеше да са закупят от другаде на по-ниска цена. Но така или иначе самолети ще се купуват.България самолети не произвежда, а при посещението в Южна Корея един вице премиер щеше да получава завод за самолето Т 50 в България, и след заввръщането все едно никога не са говорили за това в България а и с Южна Корея също. Но преди заминаването имаше големи изказвания за постояването на завод за Т 50 самолети. Но не е причината 1.2 милярда платени за самолети Ф 16 да поканят Борисов в САШ , а външно политическите действия на съседни на България страни. Спирането на работеши ядрени реактори и раздаването на постоени и работеши заводи на на Близки партийни приятели и последващото им унищожаване и разпродаване включително и на тухлите с които са построени и разбиването на бетона за да им вземат армираното желязо това са предателствата. През 1989г БНП на Унгария е близо същия като на България, за 2018 БНП на Унгария е 155 милярда Долара на България 65 милярда долара-разликата е че Унгария заводите на Унгария построени в комунизма не са дадени на партийни другари които ги разпродават и унищожават както е случая в България.Това е причината в Унгария да имат по висок жизнен стандарт и да имат културно богатство и сгради от преди векове. А не като в България всичко построено от предишни поколения се разрушава и ограбва до основи, и се започва да се гради отново за да се получи същото самоизяждае след известно време.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране