22.02.2023 | 16:15
Принцесата на ПП Лена избира – депутат в София или Брюксел
Мирослав Иванов се очаква да води листата в родния му Ямбол

Избираемо място в депутатските листи се пази за принцесата на ПП Лена Бориславова, научи „Галерия“ от високопоставен източник в „Продължаваме промяната“. Говорителят на кабинета „Петков“ все още е член на Националния съвет на ПП, въпреки че на последните избори отказа да участва заради тоновете помии по неин адрес.

ТОЗИ ПЪТ Лена е обещала добре да помисли. На 100 процента от „Промяната“ й пазят избираемо място в един от софийските райони. Близки до Бориславова обаче не се осмелиха да предвидят със сигурност дали юристката ще скочи отново точно в това поприще.

През 2021 г. тя беше втора в листата на ПП в 24 МИР в София като подгласничка на Кирил Петков. Източници от партийната централа твърдят, че чаровната дама като нищо може да предпочете Брюксел, затова в ПП били дори още по-навити да не я хабят за българския парламент.

Имало и някакви планове евентуално да бъде министър, ако коалицията ПП – ДБ се пребори за мнозинство в новия парламент. Така или иначе Бориславова предпочитала нейният годеник да е депутат, за да не седят двамата заедно на банките в парламента.

Мирослав Иванов се очаква да води листата в родния му Ямбол.

Според източника в ПП продължават да отстояват тезата, че не е добре в НС да влизат двойки или семейства заради случая с Венеция и Николай Ангови. Така че вероятно, ако Лена Бориславова реши да участва в листите, след това тя или Миро ще трябва да се откажат доброволно.

Венеция беше депутат от 25-и район София, а Николай – от Пловдив-град. Тя беше титулярен народен представител, докато той влезе на мястото на Кирил Петков, след като той стана премиер.

Лена Бориславова взе отношение и по вътрешните разправии в ПП, породени от Александър Дунчев. „ПП има колективни органи, които са взели по съответната процедура решения. Изборът на Дунчев да не е първи, а втори в листата, което е сигурно избираемо място, е предварително обсъдено с него и неговата първоначална реакция беше на съгласие. Другото е … последваща емоция. Задкулисие в ПП няма. Емоции обаче има – разбираемо с оглед на тежката задача и това, че сме хора“, написа Бориславова в профила си във фейсбук.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране