24.11.2021 | 14:06
Прокуратурата спретна проверка срещу Рашков
Подчинените на Иван Гешев са поискали разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър

Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, съобщи „Дневник“ .

Искането е отправено в началото на седмицата. Какви са предметът на производството и неговият характер (досъдебно производство или предварителна проверка) не е все още известно. Софийската градска прокуратура може да разследва тежки престъпления, както и данъчни престъпления.

Рашков заяви, че не знае за какво става въпрос и не го интересува.

Административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова коментира пред „Дневник“, че по принцип делата не се образуват срещу конкретен човек и не знае за какво става дума. Тя насочи към пресцентъра на градска прокуратура, откъдето поискаха да им бъдат пратени писменни въпроси.

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние в жълти медии. Реакции имаше и от депутати от ГЕРБ, които питаха как Рашков се е сдобил с конкретни имоти. Тогавашният финанасов министър Асен Василев, който сега е лидер на „Продължаваме промяната“, заяви, че ако има сигнал за несъответствие между доходи и имотно състояние на вътрешния министър, проверка ще бъде направена. Няма официална информация дали има такъв сигнал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране