22.07.2016 | 18:12
Промени в ръководството на НСО
Сменен е единият зам.шеф, защото нямал 5 години стаж на ръководна длъжност
Юлиан Харалампиев

Ръководството на Националната служба за охрана (НСО) има нов зам-началник. От този пост е освободен Юлиан Харалампиев и е назначен подполковник Емил Тонев, съобщава Би Ти Ви. Съгласно Закона за НСО заместник-началниците на службата се назначават с указ на президента по предложение на началника й.

Двата указа – за освобождаването на Харалампиев и назначаването на Тонев са обнародвани днес в Държавен вестник. Те са подписани от НСО, която се ръководи от генерал-лейтенант Ангел Антонов, има и втори зам.-началник – полк. Красимир Станчев.

По-късно от НСО обявиха, че със заповед на началника на Националната служба за охрана ген.-лейт. д-р Ангел Антонов новият зам.шеф подп. Тонев е повишен в звание Полковник. От службата обявиха, че Харалампиев е освободен от заеманата длъжност поради това, че не отговаря на изискванията на чл. 8, ал. 2, т. 3 от ЗНСО – не притежава необходимия 5-годишен минимален стаж на ръководна длъжност.

Полк. Харалампиев е преназначен на друга подходяща длъжност в НСО, с оглед на натрупания професионален опит и притежавани ръководни умения,твърдят още от НСО. Не се обяснява защо обаче смяната се прави чак сега, при положение, че новия закон за НСО е в сила от няколко месеца.
Харалампиев дълги години беше личен охранител на лидера на ДПС Ахмед Доган, а след това и началник на екипите, отговарящи за охраната на мероприятия ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране