23.02.2023 | 15:58
„Промяната“ и ДБ се оплетоха с ГЕРБ и ДПС
Бившият депутат Александър дунчев взриви коалицията ПП-ДБ

Бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев, за когото се разбра, че няма да е водач на листа и няма да се кандидатира за депутат на изборите на 2 април, втвърди тона към коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“. В публикация в профила си във фейсбук Дунчев твърди, че коалицията „пресъздава порочните модели на управление на ГЕРБ“, както и че каузите му са „превзети или отвлечени“.

В публикацията на бившия депутат конкретика не се споменава, но се твърди, че „по места ПП-ДБ се оплита в зависимости с ГЕРБ и ДПС“. Обвинява лидерите на формациите в коалицията, че не са го подкрепили във война срещу „нагласените търгове за дървесина на Радев (има предвид президента Румен Радев – бел. авт.) в 10 стопанства, имащи за цел да захранят предизборно ГЕРБ и ДПС с милиони левове“.

Дунчев обяснява, че пише публикацията си след реакции по повод интервюто му пред Би Ти Ви, когато обвини „Продължаваме промяната“ в задкулисие.

„Как бихте реагирали, ако осъзнаете, че им огромен риск българите да бъдат за пореден път подлъгани да дадат властта на партии и лидери, които идват с лъскавата мечта за Промяна и Демокрация, но, попадайки в капана на ГЕРБ и властолюбието, в най-добрия случай ще зациклят държавата в перманентна политическа криза, а в най-лошия случай може да я подкарат към диктатура“, пише Дунчев.

От написаното се разбира, че определя като „кандидат-деспоти“ и председателя на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, и президента Румен Радев.

Два дни преди днешния (23 февруари) текст в коментар под публикация на потребител, нарекъл се „Бойче Мандатотрошачката“, който нарича Дунчев „предизборното острие на ГЕРБ-ДПС“, той коментира, че винаги е алармирал, че партиите на Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ ще „купят изборите чрез източването на горската система“, но и че през последните две години също не е направено „нищо в подкрепа на горите и природата“.

Коментарът на Дунчев завършва със заключение: „По времето на ГЕРБ беше постигнато много повече за българската природозащита, отколкото през последните две години, през които уж бяхме във властта, и не за друго, а защото нашият най-голям враг Бойко Борисов се оказа много по-голям лидер, отколкото ние се пънем.“

Преди политическата си кариера Дунчев беше известен с природозащитната си дейност, най-вече с каузи за опазването на горите. Той е лесовъд, еколог, беше назначен за директор на Изпълнителната агенция по горите по време на първото служебно правителство на Румен Радев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране