02.06.2021 | 13:21
Протестиращи нахлуха в Съдебната палата, търсят Гешев (видео)
Гешев е позор - оставка и затвор, викат те пред кабинета на главния прокурор

Протестиращи нахлуха в сградата на Съдебната палата и се събраха пред кабинета на главния прокурор, виждаме в кадри.

Проявата бе предварително организирана от “Правосъдие за всеки”, съвместно с Мая Манолова и Арман Бабикян и бе анонсирана във Facebook като протест срещу незаконното подслушване на политици и опитите за сплашване на работещи в спецслужбите.

Активистите влязоха в сградата на Темида, придружени от няколко медии, които излъчваха на живо. Сред исканията на протестиращите отново, както и при миналите летни протести, се открояваше искането за оставка на главния прокурор и разследване на “аферите” през управлението на ГЕРБ. Демонстрантите напомниха отново за “пачки, кюлчета” и други скандални моменти от последните месеци на кабинета Борисов – 3.

По-рано днес лидерът на “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова призова хората да се съберат в 11.50 часа днес пред Съдебната палата в столицата.

Почти по същото време Арман Бабикян от Отровното трио призовава хората също да се съберат пред Съдебната палата.

От инициативата “Правосъдие за всеки” са насрочили за 19 часа днес традиционния си протест пред Съдебната палата под надслов “Правосъдие без Каскет!”.

“В Деня на Ботев и падналите за свобода да бъдем смели и достойни за саможертвата на предците ни! Да защитим свободата и правата си, да отстоим демокрацията и правосъдието, да изринем каскетите от съдебната власт! Нека бъдем заедно, свободни граждани, достойни, горди и смели! Ще ви очакваме”, се казва в поста на инициативата.

Междувременно с включване във Фейсбук съпредседателите на “Демократична България” Христо Иванов и Атанас Атанасов призоваха хората да подкрепят организирания от инициативата “Правосъдие за всеки” протест.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране