02.03.2023 | 10:36
Протестите продължават, очаква се шефът на Народния да каже защо е уволнен Морфов
Днес ще има демонстрация пред министерството на културата срещу отстраняването на режисьора

Очаква се днес ръководството на Народния театър да даде пресконференция, на която да обяви мотивите си за дисциплинарното уволнение на главния режисьор на театъра Александър Морфов, съобщава Нова телевизия.

Театърът напусна и пиарът му Велислава Кръстева. До това се стигна след като преди месеци избухна скандал между Морфов и Кръстева, която е бивш пиар на ДПС и бивш народен представител от партията.

Заради уволнението на Морфов се проведоха спонтанни протести, които ще продължат и днес.

Очаква се да има протест пред министерството на културата срещу дисциплинарното уволнение на режисьора Александър Морфов, съобщава бТВ.

Вчера десетки хора се събраха в подкрепа на главния режисьор. Те поискаха също така пълна ревизия на дейността на театъра, както и отговор на въпроса защо най-добрите постановки се играят най-рядко.

Скандалите започнаха още в края на октомври, когато след представление на „Хъшове“, Морфов надраска вратата на кабинета на вече бившия пиар на театъра Велислава Кръстева и изкърти табелката с името й. Повод за действията му беше видео от изборите на 2-ри октомври, в което Кръстева придружава почетния председател на ДПС Ахмед Доган до изборните урни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране