28.07.2020 | 13:40
Протестна акция пред вила “Секвоя“ организират „Да, България” и ДСБ
Акцията е предвидена за тази вечер в кв. Бояна от 18.30 ч.

Ново протестно събитие организират младежките организации на “Да, България“ и ДСБ пред вила “Секвоя“.

Акцията е предвидена за тази вечер в кв. Бояна от 18.30 ч., а мястото е държавната вила на премиера Борисов, станала известна след изтеклите снимки и видеозаписи.

“Ние сме много ядосани, защото компетентните органи, особено в лицето на прокуратурата, отказват по всякакъв начин да разследват истинността на тези записи. Те дори преди няколко дни излязоха със съобщение, че ще разследват дали това са СРС-та., а не дали нещата, които се говорят вътре са истински или не. Ние се надяваме да успеем да видим дали в тази вила могат да се записват такива записи“, каза пред БНР Панайот Заров от Младежката организация на ДСБ.

“Другият аспект на нещата, които ще проверим, е дали твърденията на г-н премиера са истина, че всеки може да влиза в тази вила, да аранжира, да подрежда и да снима. Така че ние ще сме се подготвили с реквизит и от тази гледна точка се надяваме акцията да не успее в тази си част. Защото тук става въпрос за национална сигурност и за сигурността на всеки един министър-председател“, допълни той.

По думите му самият факт, че има такива записи, има такива съмнения за огромни нередности и използване на институции като бухалки, за каквито се говори в записа, се надяват да възбудят още веднъж общественото недоволство, за да може този път наистина поне някоя институция да каже – хайде да проверим, за да може да изчистим тези неща.

„Не можем да сме сигурни, че записите са истина или не, някой трябва да провери“, посочи Заров.

“Изглежда, че по време на ваканцията си главният прокурор е забравил за шкафчето на Бойко Борисов в държавната вила “Секвоя” и за изтеклите записи. Проверката от “отговорните институции”, ако изобщо я има, се точи по-тромаво от мач на ветераните на „Витоша Бистрица”. Ето защо решихме да напомним за всичко това на прокуратурата, като отидем на местопрестъплението”, се казва в описанието на събитието, наречено „Масов следствен експеримент”, във фейсбук.

Членовете на двете младежки организации биха искали да проверят колко е лесно външни лица да внесат чували с евро и кюлчета злато през охраната на НСО на място, а като част от събитието ще изслушат и записите от разговори на премиера, за които вече има експертиза, доказваща тяхната автентичност.

“Вярваме, че нашият „Следствен експеримент” ще вдъхнови Прокуратурата и тя най-накрая ще започне разследване, както стана с „Росенец” и ТЕЦ “Варна” след акциите на Христо Иванов”, коментира Десислава Николова, председател на „МлаДа България”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране