24.07.2015 | 0:06
„Протестна мрежа“ се разцепи заради кафето с Местан
Асен Генов и Антоанета Цонева се изпокараха

Лютви Местан пи кафе с представителите на „Протестна мрежа“ вчера пред заведение до сградата на парламента. Причината беше желанието му да подтикне протестърите да не викат около парламента всеки ден и да дадат възможност на лидерите от Реформаторския блок да си оттеглят предложението за промяна на Конституцията в частта за съдебната власт.

Малко преди той да дойде, пред очите на столичани се разигра грандиозен скандал на висок тон между две от основните лица на „Протестна мрежа“ – Асен Генов и Антоанета Цонева. Генов с висок тон попита кой е поканил на срещата с тях Местан, с който той не желае да постига никакъв компромис. В отговор на неговите викове Антоанета Цонева също на висок глас призна, че всъщност организатор на тази сгледа е самата тя и няма нищо лошо да чуят какво мисли и той.

По-късно беше разпространена декларация на част от протестърите от Инициатива „Правосъдие за всеки“, че не те, а Лютви Местан сам поискал срещата с тях.

Според „Правосъдие за всеки“ срещата с лидера на ДПС била, за да му заявят своята непроменена позиция, която била срещу манипулирането на „дебата и подмяна на предстоящото гласуване“. В същото време те обещават екип от експерти на инициативата да внесе пред политиците „допълнителни и необходими промени, съгласувани с широк конституционен елит“.

На профила си във фейсбук организаторката на срещата с Местан Антоанета Цонева е пуснала 4 часа преди нея пост, в който припомня протеста от 23 юли преди две години. „Пак ще пия кафе зад парламента – такова, което да им горчи на тях, не от вида „консенсусно“, пише тя. Припомняме, че именно ръководената от нея инициатива винаги се е подигравала на традиционните кафета, пити от Лютви Местан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране