21.09.2022 | 23:38
Путин: Русия няма да се поддаде на шантаж и сплашване
Той похвали руските военни, които според него се сражават, за да спасят хората в украинския регион Донбас

Русия няма да загуби суверенитета си и няма да се поддаде на „шантаж и сплашване“, заяви президентът Владимир Путин, броени часове след като обяви частична мобилизация в подкрепа на руската „специална военна операция“ в Украйна. Путин похвали руските военни, които според него се сражават, за да спасят хората в украинския регион Донбас.

Русия ще продължи да защитава своята свобода и независимост, култура и традиции в името на своите потомци и голямо бъдеще, заяви руският президент Владимир Путин на тържествата по случай 1160-ата годишнина от зараждането на руската държавност, съобщава ТАСС. Путин е уверен, че никой не може да отмени руската цивилизация и култура, да разклати ценностите, които обединяват народа на страната.

Според него „да бъдеш патриот е същността на природата и характера на руския народ“. „Сега, по време на специална военна операция, нашите герои, войници и офицери, доброволци демонстрират именно такива висши човешки качества, воюват храбро, рамо до рамо, като братя, за спасяването на народа на Донбас, за мирно небе на нашите деца и внуци, в името на родната им страна, която винаги ще бъде само свободна и независима“, каза Путин.

„Отговорната, силна власт в нашата държава служи и ще служи само на народа на Русия. И нейната подкрепа по ключови въпроси от вътрешния и външния дневен ред е ключът към успешното, безопасно развитие на страната ни като един от центровете на по-справедлив многополюсен свят, който сега се очертава“, каза още руският лидер, цитиран от ТАСС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране