17.01.2017 | 17:04
Радан Кънев свил абревиатурата РБ за своя партия
СДС ще преговаря само вдясно и в центъра, Христо Иванов къде е, чуди се Лукарски

Радан Кънев свил абревиатурата РБ от Реформаторите и регистрирал в съда името Републикански блок, не отрекоха сини политици. Така се получава дублиране на двете формации – евентуалния бъдещ проект на лидера на ДСБ и сегашния десен блок в парламента.

В коментар на постъпката на коалиционния партньор, макар и опозиционер, с когото се гласят отново да преговарят, от СДС не скриха, че са неприятно сюрпризирани. „Не бих искал да правя коментар, за да не развалям атмосферата с оглед на всякакви бъдещи преговори“, изтъкна лидерът на СДС. Той напомни, че когато регистрираш една формация, следваща партия не може да се регистрира с тази абревиатура. По-директен в изказването си бе заместникът му в партията Костадин Марков, който допълни: „Аз го оценявам като не много почтен ход и като страх от абревиатурата РБ, с риск да взривя някои преговори.“ СДС няма да води преговори извън център-дясното пространство, отсече още лидерът на партията Божидар Лукарски след Националния съвет на синята партия.

На нея трябваше да се реши чрез вътрешнопартийно допитване с анкети с кого да водят преговори за коалиране сините. Националният съвет на СДС е упълномощил Националния изпълнителен съвет да води преговори с всички десноцентристки партии за общо явяване на изборите в срок до 5 дни преди крайния срок за регистрация. Националният съвет е упълномощил председателя на СГС Божидар Лукарски, след решение от Националния изпълнителен съвет, да подпише споразумение за явяване на изборите. За партията на Христо Иванов „Да, България“, Лукарски коментира, че СДС очакват първо формацията ясно да заяви къде е позиционирана в политическото пространство. Лукарски призна, че особено го притесняват политически проекти, които не се дефинират нито като леви, нито като десни. „Извън дясно-център не можем да водим преговори с когото и да било“, отсече Лукарски.

4 коментара

  1. Мартин Иванов каза:

    Рамадан Кънев е един страхливец! Метнал се е на своя учител – подсъдимия за далавери Иво Прокопиев – Фараона!

  2. Атанас каза:

    Ми то беше ясно, че реформаторският блок са шайка разбойници, които имат единствената цел да се набутат в политиката, за да крадат. Сега искат и други като Христо Иванов да покрадат малко.

  3. Ицо каза:

    И Радан и Христо Иванов са потресаващо слаби политици. Не виждам с какво биха допринесли за благото на България.

  4. Даниел каза:

    Дай, България на неуспелия юрист Христо Иванов е още в фаза зачеване, пък вече я редят фактор в политиката. На изборите ще се види, че имат подкрепа, която клони към нулата обаче.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране