25.11.2022 | 13:17
Радев издаде указ за орден „Стара планина“ I степен на „мултака“ Николай Вълканов
Документът е публикуван днес в Държавен вестник

Президентът Румен Радев издаде експресно указа за награждаването на бившия вицепрезидент на „Мултигруп“ Николай Вълканов с най-високото държавно отличие – орден „Стара планина“ първа степен. Номинацията дойде от Министерския съвет (МС) и лично от служебния премиер Гълъб Донев. Решението правителството е взело на 17 ноември, без да уведоми обществото с прессъобщение, каквато е практиката. Този почин е донякъде логичен предвид противоречивата фигура на Вълканов.

Очакваше се окончателното становище на президента Румен Радев. Той пък издал съответния указ само четири дни след решението на МС, което е необичайно бързо.

Документът е публикуван днес в Държавен вестник.

Припомняме, че Николай Вълканов бе част от обкръжението на Илия Павлов в „Мултигруп“. Той е близък и на лидера на ДПС Ахмед Доган, който получи прочутия си хонорар като хидроинженер (!) от 1,5 млн. лв. през дружество на Вълканов.

Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пък вече открито изразява възмущението си от връзките на Румен Радев с експрезидента на „Мултигруп“. Това е една от причините Октай да обяви, че се оттегля, макар и post factum, като член на инициативния комитет за издигането на Радев за втори президентски мандат.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране