05.04.2024 | 10:49
Радев реши: Избори 2 в 1 на 9 юни
Политическата ситуация изисква политическа отговорност, посочи президентът
Извънредните парламентарни избори и изборите за европейски парламент ще бъдат „две в едно“ на 9 юни, съобщи президентът Румен Радев.

Във вторник сутринта ще издам три указа – за служебното правителство, за европейски избори и за парламентарни избори на 9 юни – „две в едно“, обясни държавният глава.

„За първи път провеждам консултации с едновременно с всички парламентарно представени сили. Правя го, защото от една страна следвам стриктно новите текстове в конституцията. От друга страна считам, че политическата ситуация изисква политическа отговорност и максимална оперативност от всички нас“, отбеляза държавният глава.

Той не пропусна да отбележи, че БСП ги няма на консултациите.

„Заявките за опозиционност не означават липса на политическа отговорност и на правосъзнание“, коментира Радев. И уточни, че всяка от парламентарните партии трябва да има преди всичко уважение и към конституцията.

„Досега съставянето на служебното правителство се е свързвало преди всичко с президента. Сега отговорността е върху премиера и аз по никакъв начин не съм се месил на Димитър Главчев“, уточни държавният глава.

След като Главчев събщи имената на министрите си, Радев добави: „Знам, че предизборната кампания започна, но искам да ви призова за дипломатичен тон.“

Няколко много явни проблема видя обаче Кирил Петков. И напомни, че най-голямото задължение на един служебен кабинет са честните избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране