21.05.2022 | 22:14
Райчев: Зеленски е нискокачествена топка, която ни пробутаха по безобразен начин
Путин излекува света от коронавируса, той подмени кризата, подмени страха

„По кой въпрос се делим. Изток-Запад. Не, не, това въобще не е така. Това е ментето, което ни пробуват антипутинистите. Те през цялото време разказват, че който не обича Зеленски е путинист. А това е тежка ала-бала.“ Това каза в „Панорама“ Андрей Райчев.

Според него изобщо не е задължително да харесваме Путин, за да мразим Зеленски. „Например, аз конкретно, го смятам за изключително нискокачествена топка, която ни пробутаха тук по безобразен начин и която вреди на света и на украински народ. Така мисля. Знаете ли, Зеленски начело на Украйна е все едно Хачо Бояджиев начело на България. Това гледаме. А кмет на Киев е все едно Кубрат Пулев да сложим. И това е ситуация, която ни се пробутва, че който не харесва Зеленски е за Путин. Това не е вярно. Украинците лъжат п оцял ден, те само лъжат. Вземете Мариопул. Ужасна, страшна трагедия,битка на живот и смърт между заклети врагове. Какво ни разказа правителството в Киев, че те евакуират тези хора. Ние гледахме как ги пленяват с очите си, а те ни разказват за евакуация. Това по цял ден е лъжа. Вземете Евровизия. Те спечелиха Евровизия. Как? На 6 страни им се подмени вота. Долна лъжа! “

Виждам стабилизация в българското обществено мнение за войната и почти не се мени, групите се образуваха и много малко преливат. Нещо което е необичайно, нещо което се случи на България с коронавируса съвсем скоро. Не виждам принципна разлика между това което гледахме по време на коронавируса и сега. Това буквално е същия въпрос, защото е наследен. Светът като цяло влезе в тази оптика на украинската война и проблема Путин, пренасяйки проблема от коронавируса. Това каза социологът Андрей Райчев в „Панорама“.

„Когато господин Зеленски го предложиха за нобелов лауреат за мир, аз казах, че ще подкрепа ако Путин го предложат за медицина, той излекува света от коронавируса, той подмени кризата, той подмени страха“, каза още Райчев.

„Изобщо не е задължително аз да харесвам Путин, за да мразя Зеленски. Аз го смятам за изключително нискокачествена топка, която е пробутана по безобразен начин, която вреди на света и на украинския народ. Това е ситуация, която ни се пробутва, че който не харесва Зеленски е за Путин, ама това не е верно“, коментира Андрей Рачев.

Войната в Украйна раздели света на две. Обществото у нас също е разделено на два лагера и започна да се мрази. Той уточни, че е срещу войната, но не е убеден в невинността на украинците.

„Казва ни се, че който не застава зад Зеленски, подкрепя Путин. Напрежението между двата лагера расте. Аз не съм за Путин. Той причинява на Русия най-голямата беда в последните 200 години“, подчерта Райчев.

„Това, което наблюдаваме е контрапродуктивно и вреди на Запада. Западният човек не знае какво е да живееш в комунизъм и пропагандата. В същото време се усилва подозрението на българина срещу Запада. Наблюдаваме истерия, която е контрапродуктивна, а именно колко манипулативен и зъл е Западът“, заяви още Андрей Райчев.

„България винаги е била или края на Запада или края на Изтока. Сега сме най-източното място на Европа. Това е нашето привилегироване. Нас ни разменят. Ние сме и двете. Нашата идентичност е велика и трябва да си я обичаме“, обясни социологът,

 

Източник: БНТ

1 коментар

  1. Хамз каза:

    Ти си Путинист. Не лъжи хората.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране