23.06.2021 | 16:51
Рашков отстрани шефа на полицията в Пловдив
Йордан Рогачев все още е в болнични, срещу него има дисциплинарка

Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев е временно отстранен от длъжност със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков.

„Причината е, че има образувано дисциплинарно производство срещу Рогачев. До приключването му няма да е на работа“, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция, но не уточниха за какво е разследването.

Предполага се, че става въпрос за медицинската марихуана в село Болярци. Бившият шеф на Трето РУ Самуил Хаджиев е с повдигнато обвинение, че е опитал да прибере 500 кг от склад във въпросното село. По делото са събрани данни, че когато той е отишъл там, е бил с Рогачев. Хаджиев обаче твърди, че е пристигнал на място, тъй като първоначалната информация била за голямо количество наркотик. При разглеждане на мярката за неотклонение на Хаджиев пловдивските магистрати решиха, че няма доказателства в подкрепа на обвинението. Той обаче остава под ключ, тъй като е привлечен към наказателна отговорност за вещно укривателство и неправилно съхранение на боеприпаси.

Шефът на областната дирекция в момента е в болнични. Преди месец Рашков я повери на Петър Тодоров, който бе назначен за зам.-директор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране