21.07.2021 | 12:30
Рашков: Прокуратурата спасява Божков от екстрадиция от Дубай
Мирни протестиращи са били подложени на СРС от предишната власт

Прокуратурата сама проверява себе си за подслушванията. Този факт говори достатъчно красноречиво. Аз разполагам с коренно различна информация, която ще предоставя като се състави кабинет и има комисия за подслушванията, защото информацията е класифицирана. Тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска и не желае да оповести, защото според моето дълбоко убеждение, тя е предприела действия в услуга на предишните управляващи. Имам категорични доказателства, че служители от МВР са експлоатирани като наемни работници, за да подслушват и да проследяват граждани от протестите. Прокуратурата обяви, че по отношение на лицето Васил Божков е повдигнато ново обвинение и то е по чл. 90, а това означава, че го обвиняват в политическо престъпление. Нито една държава не предава лице, обвинено в политически престъпления. Дали прокуратурата не осигурява възможност на Васил Божков да пребивава необезпокояван в чужда държава!? Създава ли тя параван за това!? Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков при влизане в сградата на Народното събрание.

Служители на ДАНС, Националната следствена служба и НАП са влезли в държавната фирма „Автомагистрали“, каза вътрешният министър. Те ще разследват как са харчени парите на данъкоплатците.

„8 милиарда и 600 милиона са подарени на фирми за строеж на магистрали на приближени фирми, без гаранция, че дейностите ще се извършат. Без обществени поръчки. Някои от тези големи строители живеят в Дубай. Тези средства за магистралите са послужили на тези строители да живеят спокойно в Дубай“, заяви Рашков.

Той потвърди и новината, че бившият шеф на ДАНС – Димитър Георгиев е задържан по подозрение в бракониерство. Задържането му е станало по пътя Симитли – Благоевград, като полицията е спряла два автомобила. Сред останалите задържани са собственикът на ФК „Витоша“ (Бистрица) и действащ служител на ДАНС. Образувано е досъдебно производство.

„Тази нощ той (Георгиев – б.р.) заедно с един друг действащ служител от ДАНС в правната служба, както и още двама души, с два джипа и с убито диво прасе в една от колите са заловени да осъществяват нощен лов. По случая е образувано досъдебно производство, което се разследва от Окръжна следствена служба – Благоевград. Младият действащ служител от ДАНС е колега на Бойко Борисов в спортния клуб „Бистришки тигри“. Те спортуват заедно“, заяви още Рашков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране