02.07.2018 | 21:02
Разбиха група, планирала убийства на магистрати

Разбита е престъпна група, планирала убийства на магистрати и полицаи, похвалиха се разследващите. От журналистически въпрос към шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев стана ясно, че един от тарторите на групата е Иван, син на Йосиф Йосифов (Йоско Костинбродския). На практика момчето е имало ръководни функции в бандата, но така и не бе уточнено какво обвинение му е повдигнато.

10 души са в ареста от събота, трима са там по други дела, четирима се издирват. Операцията е на ГДБОП и спецпрокуратурата. Проведена е в София, Костинброд, Годеч, Елин Пелин и други населени места в София област.

Групата си била поставила за цел да наложи контрол върху пазара на марихуана и амфетамини. Бандитите са принуждавали непълнолетните да продават наркотици. Освен това подготвяли побои на разследващи полицаи и прокурори. Двама прокурори от спецпрокуратурата и няколко полицаи са били в списъка за нападение. По думите на Гешев тези служители били нарочени, защото си вършели съвестно работата и не приемали подкупи. Магистратите водели дела срещу участници в престъпната група.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че бандата е в полезрението на властите от средата на миналата година. В ГДБОП получили информация, че в два столични квартала са започнали агресивни действия срещу дилъри с цел да бъдат принудени да се включат в бандата на сина на Йоско.

Иван Йосифов бе арестуван през 2010 г. с наркобандата на баща си. На първа инстанция делото приключи с осъдителни присъди. По-късно синът на Йоско беше задържан и обвинен за участие в банда за побои, ръководена от Стефан Гевгелийски. Пуснаха го под гаранция. Йоско Костинбродския пък се издирва от март 2014 г. На първа инстанция той получи 17 години затвор за опита за убийство на сочения за наркобос Кирил Кирилов-Киро Японеца през 2003 г., но м.г. Апелативният спецсъд го оправда напълно.

Междувременно журналисти забелязаха, че от няколко месеца охраната на главния прокурор Сотир Цацаров е увеличена. Вместо с обичайния един гард от НСО, напоследък той се движи с трима.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране