29.05.2015 | 9:04
Разпознати са обирджиите в магазина, жертвата им е със счупен пръст
Край търговския обект се събират травестити и проститутки, полицаите не ги закачат, твърди дама, която живее в района

Продавачката на обрания магазин е със счупен пръст и е в шок. Заради това, че е успяла да натисне паник бутона, крадците станали по-агресивни. Те я заплашили с убийство. Момичето ми се обади, когато дойдоха от охранителната фирма, каза пред камерата на бТВ управителката на магазина Славина Симеонова.

Заради уплахата, продавачката не знаеше на кой свят е, заяви шефката на търговския обект. Тя уточни, че психолози работят със служителката й, а разследващият журналист Стоян Георгиев предположи, че извергът, който е опрял пистолет в лицето на девойката, може да получи само глоба до 300 лева.

На охранителните камери е заснето как мъж и жена извършват въоръжен грабеж. Междувременно Нова телевизия съобщи, че обирджиите са разпознати. Мъжът и жената, участвали в кражбата, живеят заедно на семейни начала, имат и дете. Те са обявени за общодържавно издирване. Според собственика на магазина, двамата са от ромски произход.

Пред камерата на бТВ пък жена, която живее в блока, където се намира обраният магазин, заяви, че там постоянно се събират травестити и проститутки. „Обаждам се често на полицията, но не се вземат никакви мерки. Имам чувството, че тя ги защитава“, сподели дамата, която е ставала свидетел на доста брутални сцени преди дръзкия обир.

В „Здравей, България” пък адвокат Марин Марковски пък посъветва, ако станем жертва на подобно посегателство и бъдем заплашени с огнестрелно оръжие, да не се съпротивляваме по никакъв начин, защото понякога извършителите са под въздействието на синтетични наркотици. Той заяви, че прекалено много се бави законодателната промяна, с която да се регламентира приемането на видеозаписи и снимки от местопрестъпления за доказателство в съда. Юристът обясни, че в Лондон отдавна е практика да се използват кадрите от камерите по улиците и от частните охранителни камери при разследвания на всякакви престъпления.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране