27.05.2018 | 22:31
Реал е Крал на Европа

Реал Мадрид се очерта като най-големия доминатор в Шампионската лига. „Кралският“ клуб се окичи с трофея за трети пореден път и общо 13-и в бляскавата си история. „Белият балет“ е първият, който грабва купата в големите уши в три поредни сезона в новия формат.

На финала в Киев момчетата на Зинедин Зидан сломиха бойкия Ливърпул с 3:1, като основна заслуга за успеха имаха двама души. Това са резервата Гарет Бейл (64 и 83) и вратарят на англичаните Лурис Кариус. С две детински грешки германецът буквално разрева 5-кратния европървенец. Първо той улови една топка и побърза да я вкара в игра с хвърляне, но притичалият Карим Бензема (51) хитро протегна крак и на практика без големи усилия успя да вкара гол.

Впоследствие Бейл (83) стреля много мощно от около 35 метра, а Кариус постави ръцете си на пътя на топката, но тя се плъзна по ръкавиците му и влетя в мрежата, с което всичко приключи. Преди това Бейл с невероятна задна ножица бе извел Реал само 122 секунди след влизането си в игра, а почетно за Ливърпул се разписа Садио Мане (56). Освен неадекватните изяви на вратаря „червените“ имаха и кадрови проблеми, защото голямата им звезда Мохамед Салах (30) напусна с контузия в рамото. Мароканецът ще се лекува две седмици и ще е на линия за Световното в Русия. В Киев той получи травмата, след като бе повален с борчески прийом от „гадняра“ Серхио Рамос.

Реал пък спечели седми пореден финал в Шампионската лига. Последната загуба е от 1981 г. именно от Ливърпул. За мърсисайдци поражението е трето във финал след 1985 и 2007 г.

Зидан влезе в историята на турнира. По брой титли той се изравни с Боб Пейсли (1977, 1978 и 1981 г.), както и с ментора си Карло Анчелоти (2003, 2007 и 2014 г.). Французинът спечели и трите финала начело на Реал. За съперника му Юрген Клоп пък загубата е втора във финал след 2013 г., когато с Борусия Д падна от Байерн М с 1:2.

„Опитвам да правя най-доброто за всеки играч, но също така Бейл е прав, че заслужава повече време на терена. Разбирам това, защото той умее да прави разликата между два отбора, както се случи сега. Разбирам защо той иска да играе по-често, но това няма да се промени“, обяви Зидан.

Кристиано Роналдо пък заплаши, че ще напусне Реал, а вероятно ще го направи, защото в Украйна не попадна под светлината на прожекторите.  „Моите думи не са под знака на възбудата. Проблемът идва отдалеч. Парите не са проблем. Спечелих пет Шампионски лиги, пет „Златни топки“. Не ме боли, защото знам какво давам на клуба. Не искам да отнемам момента на моите съотборници, ние сме шампиони. Не мога да потвърдя нищо. Животът не е само слава“, каза португалецът.

„Извинявам се на моите съотборници и на всички, свързани с клуба. Грешките ми струваха прескъпо. Ако можех да върна времето, щях да го направя. Съжалявам, защото предадох съотборниците си. Трудно е да говоря, но това е животът на вратаря. Длъжен съм да вдигна отново глава. В момента обаче просто съжалявам за случилото се, защото тези голове са с цената на купа“, обяви грешникът Кариус.
„Момчетата опитаха всичко, но случилото се не беше най-добрият сценарий. Имахме голям шанс, но не успяхме да го грабнем. Това е. Никога няма да разберем какво щеше да стане, ако Салах бе останал на терена“, каза Клоп.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране