07.03.2024 | 23:52
Рекет! Поискаха шестцифрена сума от кмета на Омуртаг, за да „оправят“ съдебните му неволи
Ешреф Ешрефов бе арестуван по заповед на ДПС

Нов корупционен скандал е на път да взриви прокуратурата. След като няколко месеца цялата държава се занимава с аферите убития Мартин Божанов – Нотариуса и изчезналия Петьо Петров-Еврото, сега се оказа, че те не са единствените брокери, търгуващи с влияние в съдебната система.

Според неофициална информация, на брутален рекет е подложен арестувания кмет на Омургат Ешреф Ешрефов. Чрез емисар от него е поискана шестцифрена сума, за да се „оправят“ проблемите му с прокуратурата. Задържаният градоначалник е отказал да даде парите, защото не разполага с такава сума. А освен това е убеден, че е невинен и арестът му е поръчан от ДПС и Делян Пеевски.

Днес Окръжният съд в Търговище пусна под домашен арест Ешрефов. Той е обвинен в участие в организирана престъпна група. Заедно с него е обвинен и баща му. При ареста си той получи микроинсулт, което възпрепятства провеждането на заседанията по-рано.

Ешрефов е обвинен в извършване на длъжностни престъпления на територията на Община Омуртаг и участие в престъпна група, създадена с користна цел и с участието на длъжностни лица.Като неин ръководител се сочи бащата на Ешрефов, който е в ареста.

Акцията срещу кмета на Омуртаг дойде пет месеца след като той обяви, че напуска партията, която го е издигнала – ДПС, като същото направиха и общинските съветници от движението.

Защитата на Ешрефов, както и самият той поискаха отвод на съдията, тъй като според тях съдията се срещнал с жител на Омуртаг, пред когото споделил, че кметът ще бъде задържан. “Подкрепям адвокатите си, уважаеми г-н съдия, моля да си подадете отвод. Вчера свободен активен гражданин от гр. Омуртаг е бил при вас и сте споделили, че ще ме задържите. И затова ще помоля да си дадете отвод и друг съдия да реши по същество. Г-н съдия, ще кажа името на човека – Йордан Борисов–Шонгура. Вчера между 12 и 15 часа е бил при вас и вие сте казали на него, че ще ме задържите и “да не плува в отровни води”. Това сте споделили с него няколко пъти”, каза Ешреф Ешрефов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране