20.02.2024 | 12:53
След като напусна зрелищно ДПС: Арестуваха кмета на Омуртаг, той получи инфаркт
Преди месеци ДАНС влезе в Община Омуртаг при разследване на Ешреф Ешрефов за конфликт на интереси

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е бил арестуван при акция на Антикорупционната комисия и Софийска градска прокуратура в общинската администрация на 19 февруари. По време на акцията той е получил емоционален срив и инфаркт. Настанен е в болница с охрана, съобщиха БНТ.

Информацията за задържането му не е официално потвърдена от МВР. Днес изтича 24-часовата мярка на Ешреф Ешрефов и се очаква да стане ясно какво е обвинението му от прокуратурата.

От обвинението в Търговище заявиха, че случаят не е от тяхната компетенция.  Преди няколко месеца ДАНС влезе в Община Омуртаг при разследване на Ешрефов за конфликт на интереси – възлагане на обществени поръчки и дейности на неговия баща. Неофициално се съобщава, че и бащата е задържан.

„Като кмет на община Омуртаг ще се старая с всеки изминал ден не само да запазвам, но и да увеличавам доверието на моите съграждани и с действията си да защитя огромната отговорност, която вече имам честта да нося“, обяви Ешрефов при встъпването си в длъжност през ноември.

Ешрефов напусна ДПС преди няколко години и предизвика най-големия електорален срив на партията в област Търговище (виж в СВЪРЗАНИ НОВИНИ).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране