06.11.2017 | 0:01
Румен Радев отрече слухове за смяна на шефа на НСО
Не са провеждани разговори с Министерския съвет за такава смяна и няма предложения за наследник на ген. Антонов

Президентската институция отрече слуховете за смяна на началника на Националната служба за охрана (НСО) ген. Ангел Антонов. В отговор за „Сега“ от администрацията на президента Румен Радев посочиха, че държавният глава не е предприемал постъпки за смяна на началника на НСО, не са провеждани разговори с Министерския съвет за такава смяна и няма предложения за наследник на ген. Антонов. Според публикации в медиите от края на октомври обаче президентът Радев е сезирал правителството за отстраняването на Антонов с аргумента, че не е доволен от начина, по който управлява службата, и от кадровата му политика. Към този момент няма официална позиция и от страна на правителството на Бойко Борисов и НСО.

Още през 2014 г. имаше коментари заради процедурата по избора на шефа на НСО. Дотогава липсваше мандат за началника й. Преди да оглави службата, Антонов беше шеф на дирекция „Национална полиция“ в МВР. При назначаването му в НСО беше произведен в генерал-лейтенант.

Новият Закон за НСО определи 5-годишен мандат за началника на службата. Преди 2 години президентът не издаде втори указ, с който да започне мандатът на Антонов, и това роди спекулации, че ще бъде сменен със зам.-шефа на „Охранителна полиция“ – Тодор Гребенаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране