30.06.2022 | 23:07
Румен Радев погва далаверите на Киро&Асен с оръжия и горива
Според хора от президентството прокуратурата вече разследва имало ли е доставка на реактивни снаряди за Киев без задължителното разрешение от ДАНС

Далаверите на Кирил Петков и Асен Василев, които стоят зад „Продължаваме промяната“, попадат на мерника на президента Румен Радев!  Ясни са поне няколко пункта, по които експертите от следващия служебен кабинет на президента ще разследват досегашните управляващи. Не е тайна, че отношенията между държавния глава и партията мандатоносител „Продължаваме промяната“, чието правителство рухна, се влошиха много през последните месеци. Нещо повече, между Кирил Петков и Асен Василев, от една страна, и „Дондуков“ 2 от друга, се води истинска война с нападки и обвинения.

Източници на „Филтър“ от президентството разкриват, че ако бъде сформиран служебен кабинет, какъвто е напълно реално да се случи, той ще разследва Кирил Петков и Асен Василев. Двамата харвардци бяха имплантирани във властта именно от Румен Радев, но по-късно не само се еманципираха от него, но и започнаха да работят против политики, лансирани от президента и екипа му. В края на миналата седмица вицепремиерът Корнелия Нинова също обвини държавния глава, че променил отношението си към „Промяната“, тъй като е искал да управлява в сянка.

Оръжейните и газови доставки в центъра на разследванията

Със сигурност хората на Радев ще започнат пълна ревизия на всичко, което се случи около газовите доставки за България. Именно от газа тръгна и конфликтът между държавния глава и изпълнителната власт.

Това се случи, когато Петков и Василев смениха директора на „Булгаргаз“ Николай Павлов с обвинението, че застрашавал националната сигурност. Самият Павлов, който се ползва с доверието на Румен Радев, бе подложен на 5-часов разпит в прокуратурата и след това обясни, че под негово ръководство „Булгаргаз“ е оставена в отлично финансово състояние.

„Компанията е с платени сметки, предплатен газ на 60% и сега просто трябва да си прибере взиманията. Оставяме прекрасна компания както по отношение на дългосрочните договори, така и по отношение на международните договори и на клиентите. От това по-добре, здраве му кажи. Изрядни сме и нямам никакви притеснения, а продажбите са рекордни“, коментира Павлов, определяйки отстраняването си като политическо.

Скъсването с „Газпром“ във време, в което повечето европейски страни запазиха отношенията си с руския енергиен гигант, както и неясните договори за втечнения газ, също щели да бъдат разследвани. Вицепремиерът Асен Василев ще бъде разследван и за цените на горивата и най-вече за сбърканите пропорции между цени на едро от доставчика „Лукойл“ и цените на дребно по бензиностанциите.

На всичкото отгоре в България вече започват и серия от протести, защото цените на петрола падат, а пък в същото време на горивата се вдигат, и то рекордно. Последното ги прави непосилни за повечето хора.

Специално внимание щяло да се обърне на износа на оръжие за Украйна. Според хора от президентството прокуратурата вече разследва имало ли е доставка на реактивни снаряди за Киев без задължителното разрешение от Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) по времето на управлението на Кирил Петков.

Ако това бъде установено, е твърде възможно известни политици да се сдобият със сериозни обвинения.

1 коментар

  1. Борисов каза:

    Малеййй, хитрите харвардски свраки изгорЕха….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране