23.05.2021 | 12:09
Румен Спецов е доверено лице на западните служби
Във фирмите има милиарди кеш, с които се храни корупцията, твърди икономическият министър Асен Василев

Във фирмите има огромни касови наличности, с които вероятно се подхранва корупцията и се купуват гласове. Тази теза застъпи финансовият министър Асен Василев в Неделя 150 на БНР. Той обяви, че ще се проверят всички фирми с големи касови наличности, за да се видят дали тези пари са там. „Ако ги няма, то значи за отишли за корупция и купуване на гласове“, каза в прав текст Василев. Той обеща идната седмица да се даде публичност на проверката, както това било направено и за фирмите, които дължат огромни суми пари на държавата.

Василев обяви и че кредитополучатели в ББР дължат 20-30 милиона на НАП. Освен това той заяви и, че фирми, които дължат пари на държавата, продължават да получават ресурс от нея и даде пример с „Брикел“.

На въпрос защо е назначил Румен Спецов за шеф на НАП, след като той от години не живее в България, а в Дубай, Асен Василев обяви, че отдавна го познава. Спецов е живял първо в Ню Йорк, през 2018 г. се мести в ОАЕ. Министърът отхвърли версията, че Васил Божков му е предложил Спецов. „Не познавам Божков“, отговори той и допълни, че докато Спецов е работел в НАП по предотвратяване на данъчните измами, е бил доверено лице на западните служби, с него работел и Европол. „В този момент ни е нужен точно такъв човек като него. Той познава системата, но не е зависим от нея“, каза министърът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране