15.01.2024 | 20:38
Съдът в Пловдив ще гледа делото „Дебора“
През последните месеци всички съдии в Стара Загора си направиха отвод

Върховният касационен съд преразпредели делото „Дебора“ за разглеждане от Районния съд в Пловдив. Решението е на тричленен състав, съобщиха от ВКС.

В определението се казва: „Настоящият състав, като съобрази, че страните имат право на разглеждане на делото от независим и безпристрастен съд, прие, че е налице необходимост от промяна на подсъдността. Делото следва да се разгледа от Районен съд – Пловдив, който не само е териториално близо до Районен съд – Стара Загора, но и се намира в друг съдебен район. Наред с това, промяната в подсъдността и изпращането на делото за разглеждане от Районен съд – Пловдив няма да доведе до необосновано завишаване на разходите и няма да препятства достъпа на страните, свидетелите и експертите до участие в производството“.

През последните месеци всички съдии в Стара Загора си направиха отвод по делото. Едни са приели да се оттеглят, за да се избегнат всякакви съмнения в безпристрастното разглеждането и решаването му. Други са си направили отвод, защото са решавали за мярката за неотклонение на задържания за жестокото посегателство над Дебора – Георги Георгиев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране