09.04.2015 | 18:50
Съдия се заканил да убие, следователка набила колега
Евелин Драганов е заплашил с убийство съдебния деловодител Йовка Митева

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителни актове срещу съдия, заплашвал с убийство, и следователка, набила колега. Съдията от Районния съд в Раднево Евелин Драганов е заплашил с убийство съдебния деловодител Йовка Митева, съобщиха от прокуратурата.

Отношението на съдия Драганов към повечето служители в Районния съд е било особено строго, понякога грубо и безцеремонно, посочват от прокуратурата.  На 5 септември 2013 г. Митева е изпълнявала задълженията си в сградата на съда и при разговор по телефона с Драганов, наред с отправените обиди, той я заплашил и с убийство, смятат от обвинението.По искане на главния прокурор, на 17 декември 2014 г. Висшият съдебен съвет (ВСС) е отстранил от длъжност съдия Евелин Драганов до приключване на наказателното производство срещу него.  За престъплението, в което е обвинен, се предвиждат до шест години затвор.  Спрямо съдията е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Евелин Драганов има и висящо дисциплинарно производство във ВСС. Прокуратурата внесе в съда и обвинителен акт срещу бившия следовател от Варна Илияна Асенова-Трендафилова.  На 22 октомври 2012 г. тя причинила на колегата си – следовател Станимира Димитрова, „лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота“, съобщиха от прокуратурата.

Двете са работили в Окръжен следствен отдел (ОСлО) при Окръжна прокуратура във Варна. За престъплението, ако бъде призната за виновна, Трендафилова може да получи затвор от една до пет години.
Висшият съдебен съвет (ВСС) вече наложи на Илияна Асенова-Трендафилова дисциплинарно наказание като я освободи от длъжност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране