22.02.2024 | 18:21
Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова в комисията за Нотариуса
Тя обвини прокуратурата в пълно бездействие по казуса "Нотариуса": Вече заплашват и децата ми

Съдия Владислава Цариградска обяви, че на пощата на Окръжния съд в Плевен, където работи, всеки ден се получават имейли, с които е сплашвана да мълчи. Това каза самата Цариградска по време на изслушването си в нарочната комисия в парламента, която трябва да проучи мрежата на убития на 31 януари Мартин Божанов – Нотариуса. Цариградска е заплашвана от Нотариуса, а след смъртта му получи и съдебна охрана, за която е настоявала пред прокуратурата още преди месеци.

„Имате деца. Преди два дни получих най-смущаващия имейл: Кажете ѝ на съдия Цариградска, ако не млъкне, децата и съпруга ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира“, обърна се към депутатите Цариградска.

„Този механизъм и тази мафиотска структура, която беше изправена и срещу мен, се случва с много сериозно политическо влияние, медийно участие, злоупотреба от страна на прокуратурата както с бездействие, така и с репресивно разследване, както и със злоупотреба със специални разузнавателни средства или с частни компроматни банки“, това каза още на народните избраници съдията.

Заседанието на комисията започна със закъснение, защото първоначално Цариградска беше настанена да седне до бившата вече районна прокурорка на София Невена Зартова, която също ще бъде изслушана днес. Покрай скандала с Нотариуса Зартова подаде оставка, а заместниците ѝ се разграничиха от нея. Цариградска обясни, че не иска да седне до Зартова, защото смята, че тя лично е допринесла за прокурорския чадър и за чадъра от службите над Божанов.

Депутатката от ГЕРБ Росица Кирова настояваше изслушваните да седят така, че да се виждат жестовете и мимиките ми. „Имам право да не бъда допълнително виктимизирана“, каза Цариградска.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране